Den Dominikanske Republik imponerer med golf og gastronomi

De fantastiske golfbaner er med til at trække rekordmange turister til Den Dominikanske Republik. Foto: Eden Roc Cap Cana

Den Dominikanske Republik nævnes som Caribiens gastronomiske centrum og en af verdens bedste golfdestinationer. Nye rejsetrends peger på landets store potentiale.

Den Dominikanske Republik: Det har længe været Den Dominikanske Republiks enestående smukke sandstrande og det ideelle klima, der indbyder til badeferie året rundt, som har trukket folk til.

Men med stadig mere kræsne rejsende, der efterspørger unikke oplevelser, velvære, store gastronomiske oplevelser og destinationer, der ligger lidt væk fra den slagne turistvej, er tiden og tidsånden bestemt også på Dominikanske Republiks side.

Langt de fleste turister efterspørger naturoplevelser, aktiv ferie og udendørs aktiviteter som golf, vandring, cykelture og dykning. Den Dominikanske Republik har som knudepunkt for vandsport som surfing, kitesurfing og scuba diving meget at byde på i den henseende, og også hvad angår dyreliv og maritime oplevelser, er der masser at komme efter.

Uden for golfbanerne er der mulighed for at se nærmere på Los Haitises National Park.

Samaná-halvøen i den nordøstlige del af landet er kendt for den store bestand af pukkelhvaler, og hvert år fra januar til marts samles tusindvis af hvaler for at parre sig i den naturskønne bugt. Samaná-halvøen huser også Los Haitises nationalparken, der har et rigt fugleliv, høje klippeformationer på mellem 30-50 meter og kalkstenshuler med de den oprindelige taínobefolknings fascinerende hulemalerier.

I pauserne mellem udflugterne kan man geare helt ned på ressorter, der tilbyder yoga og meditationskurser, spafaciliteter med boblebade og saunaer samt mulighed for massage, kropsterapi og forskellige former for skønhedsbehandlinger.

Ikke mindst det populære ferieområde Punta Cana har flere luksuriøse boutiquehoteller, hvor wellnessbehandlinger med f.eks. lavasten er en del af menuen. Der vil flere steder også være mulighed for at deltage i spændende madlavningskurser. Interessen herfor er stigende.

Gastronomiske oplevelser

Og apropos mad. Også gastronomisk er Den Dominikanske Republik med helt fremme. Sidste år udråbte det spanskamerikanske akademi for gastronomi Den Dominikanske Republik som Caribiens kulinariske centrum, og i hovedstaden Santo Domingo kan man komme med på inspirerende kulinariske temature.

Mange af golfbanerne ligger med en betagende udsigt ud over havet.

Dominikanske Republik er også kendt for at producere verdens fineste kakao, kaffe, sukker og rom. Caribiens mest frugtbare jord finder man i El Cibao regionen, hvor man på guidede ture kan komme med bag kulissen og se, hvordan rom, kaffe og cigarer bliver produceret.

Af Jørgen Schultz