Caribiens bedste golf: Den Dominikanske Republik

Teeth of the Dog-banen er en af perlerne i Caribien.

På de flotte golfbaner, der ligger ud til Det Caribiske Hav og Atlanterhavet, kan golfspillere nyde faciliteter af højeste kaliber og et behageligt klima med unikke og udfordrende oplevelser det meste af året.

Den Dominikanske Republik: Gennem den seneste tid har det været travlhed med uddeling af prestigefyldte priser flere steder rundt i Europa.

Ved International Golf Travel Markets uddeling i Ljubljana i Slovenien fik Den Dominikanske Republik cementeret landets position som Caribiens golfmekka. Også ved World Golf Awards, som blev afviklet i begyndelsen af november på La Manga i Spanien, blev det Den Dominikanske Republik, som stak af med den fornemme hæder som Caribiens bedste.

For fjerde gang er Den Dominikanske Republik blevet anerkendt af den internationale sammenslutning af Golfrejsearrangører (IAGTO) som en ekstraordinær destination for golfspillere. Foreningen har kåret Den Dominikanske Republik som Årets Golfdestination i Latinamerika og Caribien 2019. Det gør Den Dominikanske Republik til den mest eftertragtede destination i regionen.

Eksklusiv destination

Den Dominikanske Republik har i en årrække arbejdet ihærdigt på at etablere Den Dominikanske Republik som en eksklusiv destination for golfentusiaster, og hos landets turistministerium er man begejstret for, at anstrengelserne har båret frugt.

Golf er en integreret del af den Dominikanske Republiks turismesatsning, og anerkendelsen fra det internationale golfsamfund har stor betydning for landet på øen Hispaniola. Den Dominikanske Republik har 26 udfordrende og storslåede baner, der for en stor dels vedkommende er spektakulært beliggende med front mod havet.

Landets flagskibsbaner er skabt af anerkendte designere og golflegender. Det gælder f.eks. Pete Dye, der på Casa de Campo resortet i La Romana står bag banerne Teeth of the Dog, Dye Fore og The Links.

Med britisk inspirerede bakker, laguner og søer på The Links til havvendte huller på Teeth of the Dog kombinerer banerne på forbilledlig vis variation, udfordring og naturlig skønhed.

Corales Golf Course har denne fantastiske afslutning.

Andre golfbaner som står øverst på de fleste golfspilleres bucket list inkluderer Jack Nicklaus Punta Espada. Regnet for at være blandt verdens allerfineste har banen otte huller med enestående udsigt til Det Caribiske Hav.

Playa Dorada på nordkysten byder på en bane designet af legendariske Robert Trent Jones, Sr., med fem huller med havudsigt og ét hul direkte ved af Atlanterhavet.

Inde i landet kan man ligeledes prøve sig selv af på Guavaberry Golf & Country Club nær hovedstaden Santo Domingo. Banen grænser op til et naturreservat og har et 4,5 meter højt vandfald vandfald og koralformationer, der bidrager til et dramatisk visuelt udtryk.

PGA-touren kommer

Kåringen som Caribiens bedste golfdestination kommer netop, som forberedelserne til Den Dominikanske Republiks PGA Tour-turnering i marts 2019 for alvor går i gang.

Puntacana Resort & Club og Den Dominikanske Republik skal fra 25.-31. marts være vært for den anden udgave af Corales Puntacana Resort & Club Championship på feriestedets 18-hullers bane.

Banen, der kan prale af seks huller beliggende på klippesider ud mod Det Caribiske Hav, er skabt af Tom Fazio.