Golf på Jamaica bør krydres med de lokale mad-specialiteter

Fisk tilhører de store gastronomiske oplevelser på Jamaica.

Jamaica er ikke blot ti dejlige golfbaner. Øen ude i Caribien er også et gastronomisk paradis.

Det er ikke blot ti afvekslende golfbaner – flere af dem ganske tæt på havet –, som trækker mange golfspillere til Jamaica.

Jamaica er også særligt kendt for frodig natur, rytmisk reggaemusik og ikke mindst den verdensberømte rom. Men den caribiske ø har også et smagfuldt køkken, der er værd at udforske. Blandt de primære ingredienser er eksotiske frugter, krydderier og kød.

I det gastronomiske paradis er der eksempelvis mulighed for at smage retter som Ackee & saltfish, Jamaicas nationalret. Her får den milde, bløde frugt ackee kontrast fra velsmagende saltet torsk, peberfrugt og et miks af krydderier. Retten spises som regel til morgenmad eller som en forret serveret med stegte dumplings. Rygtet siger, at Smurf’s Café ved Treasure Beach serverer en af de bedste versioner.

Ti spændende golfbaner med fantastiske udsigter er der at vælge mellem på Jamaica. Foto: Sandals Resort

Karry-krydret gedekød

En anden populær ret i det jamaicanske køkken er ”curry goat”, der – som navnet antyder – består af mørt, krydret gedekød, kartofler i tern og karrysovs. Kødet marineres natten over, inden det dagen efter simrer i en velsmagende karrysauce. Et af de bedste steder at nyde retten er på Miss T’s i byen Ocho Rios.

Jerk-kylling er marineret og tilberedes ofte over grill.

Retten jerk chicken har fået sit navn pga. måden den tilberedes på. Først marineres kyllingen i krydderier, hvorefter den langsomt koges over enten bål eller grill, hvilket resulterer i en karakteristisk røget kødsmag.

På Jamaica fås en af de bedste versioner hos restaurantkæden Scotchie’s. Scotchie’s har restaurant i både Montego Bay, Ocho Rios og Kingston.

Af Jørgen Schultz