Golfpark Strelasund: Tysk sans for udvikling

Søen foran Landgasthaus Frettwurst og hotellet er samtidig betydelige udfordringer på hullerne 9 og 18 på Mecklenburg-Vorpommern banen. Foto: Stefan von Stengel

17 golfbaner er der rundt i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Et af de absolut mest besøgte er golfresortet i Strelasund, hvor familien Remer har skabt noget enestående med kvalitetsgolf og hygge i Landgasthaus Frettwurst.

Kaschow, Tyskland: Uanset hvad du gør; tænk omhyggeligt og overvej slutningen.

Hans Caspar Graf von Bothmer, som levede fra 1656 til 1732, var en tysk diplomat og politiker. Han opholdt sig i mange år i England. Det er hans livsvisdom, som Golf Park Strelasund anvender, når det gælder om at finde en strategi for at komme fornuftigt rundt på de to baner, resortet omfatter.

Afslutningshullet på Mecklenburg-Vorpommern banen er fantastisk finale med en ø-green. Foto: GolfXtra

Det er familien Remer, som har skabt dette enestående golfresort i landsbyen Kashow små 20 minutters kørsel syd for Stralsund.

Familie-ejet

Michael Remer og hustruen Annegret var oprindelig bosiddende omkring Hamborg, hvor de drev landbrug. Men efter Murens fald så de store muligheder i det tidligere DDR. Siden har sønnen Jörg og datteren Marei taget over, men farmand ses stadig på resortet og hilser på de stamgæster, som der er mange på.

Jorden og pengene havde han, og ud over at drive landbrug og en entreprenørvirksomhed gik han i gang med at opfylde sin drøm – at få etableret et golfresort med en kvalitet og en service, som ville være i stand til at konkurrere med andre golfanlæg i delstaten Mecklenburg-Vorpommern som eksempelvis Schloss Lüdersburg og Schloss Fleesensee, som begge er kendte af mange danske golfspillere.

Hele 17 golfbaner er der i dag i delstaten i det nordøstlige hjørne af Tyskland.

I slutningen af 2001 – 12 år efter Murens fald – får familien ideen til et golfresort. I begyndelsen af 2002 begynder planlægningen, men det er først i december 2004, at tilladelserne er i hus.

Der er masser af tysk hygge i Landgasthaus Frettwurst, hvor alle måltider i løbet af dagen indtages. Foto: Stefan von Stengel

De første ni huller etableres i 2005 på Mecklenburg-Vorpommern banen, og året efter i juni kommer så yderligere ni huller. Hvert hul har navne efter kendte destinationer i delstaten som eksempelvis Rügen. På samme tidspunkt indledes byggeriet af golfhotellet. I september og november i 2007 åbner henholdsvis hotellet og Landgasthof Frettwurst, som i dag udgør restaurant, hvor gæsterne kan indtage alle måltider.

Frettwurst har intet med pølser eller kød at gøre. Restaurationen er opkaldt efter en hr. Frettwurst, som var en kendt ”kneiper” – en værtshusejer.

Allerede i september 2008 er der første spadestik til endnu en bygning med flere værelser samt en spa-afdeling. Åbningen sker i 2009, hvor der også etableres to tennisbaner med græsunderlag som i Wimbledon. I to bygninger er der i alt 37 værelser.

Reception og proshop ny træbygning

Overnatningsmulighederne udvides betragteligt i 2013 og 2014, hvor der opføres lejligheder. Senest er der i foråret 2019 opført en ny bygning – udelukkende bygget af træ -, som nu udgør reception for såvel hotel som golfbanerne. I samme bygning er der en proshop.

Resortet vakte for alvor opsigt, da hele anlægget blev udvidet med 18 hullers-banen Insel Course. Dermed er der adgang til to baner, som på trods af deres beliggenhed nærmest side om side, er ganske forskellige.

Rundt på begge baner er der en del vand i spil. Banerne ligger i et forholdsvist fladt terræn – og kan sagtens gås. Foto: Alexander Hartmann

To af de absolutte højdepunkter på mesterskabsbanen Mecklenburg-Vorpommern er hullerne ni og 18. Begge huller slutter med vand, og afslutningen på 18. hul ligger endda på en ø. Allerede i drivet er der fare for at slå i vandet, og så kommer det afgørende indspil til 18. green.

Parker bilen og slap af

Golfpark Strelasund giver en enestående mulighed for at parkere bilen uden for hotellet eller lejlighederne og så i øvrigt bare slappe af i landlige omgivelser, hvor der er masser af fred og ro.

I Landgasthaus Frettwurst indtages alle måltider, og i godt vejr er terrassen et perfekt sted at afslutte golfrunden og i øvrigt følge andre spilleres kvaler på afslutningshullet. Gælder det om at opleve nogle af seværdighederne i omegnen, så er der ikke langt til den gamle hansestad Stralsund, som samtidig er porten til ferieøen Rügen – Tysklands største ø.

Indkvarteringen på Golfpark Strelasund kan foregå på enten hotellet med komfortable værelser, billedet, eller i lejligheder. Foto: Golfpark Strelasund

Golfpark Strelasund rummer også ”StrelaMare”, som er et stort wellness- og Spa-afsnit. Her er der ud over pool og sauna også muligheder for at trække på en lang række behandlingsformer.

Der sker hele tiden noget nyt hos familien Remer, som gennem årene har bevist, at de så sandelig har en fornemmelse for udvikling.

 

Af Jørgen Schultz
i Strelasund, Tyskland

 

fakta

Priser

GolfXtra har fundet følgende pris-eksempel på GolfTyskland.dk på et golf- og spa-ophold på Golfpark Strelasund.

To overnatninger med morgenbuffet, to x 3-retters middag, en velkomstdrink samt ubegrænset golf (inklusive trolley). Fri adgang til spaområde.

Pris: Fra 319 euro – svarende til cirka 2.400 kroner pr. person