To tyske klassebaner med kvalitet og historie

Der er rigeligt med vand på St. Leon-banen. Her er det ét af banens højdepunkter - 8. hul. Foto: Golf Club St. Leon-Rot

St. Leon-Rot tæt ved Rhinen i det sydvestlige Tyskland er blandt de bedste golfoplevelser i Tyskland. I 2015 var Solheim Cup’en på besøg.

Nede i det sydvestlige hjørne af Tyskland – ikke langt fra Rhinen – ligger én af forbundsrepublikkens bedste golfbaner. Faktisk rummer Golf Club St. Leon-Rot to klassebaner, og de har ganske passende fået navnene St. Leon og Rot.

Her er intet overladt til tilfældighederne, og det var da heller ikke overraskende, at St. Leon-banen tilbage i 2015 var vært for Solheim Cup’en mellem de europæiske damer og deres amerikanske modstandere.

Både St. Leon- og Rot-banen kan karakteriseres som parkbaner i en prægtig natur. Foto: Golf Club St. Leon-Rot

Stenrig grundlægger

Egentlig var det slet ikke St. Leon-Rot, der var i spil som kulisse for Solheim Cup 2015. Det var faktisk oppe i det nordtyske, at der var ambitioner om at trække Solheim Cup til Tyskland.  Gut Kaden-banen lige nord for Hamburg, hvor Europa Touren har afviklet flere turneringer, kæmpede en brav kamp for at få økonomien på plads. Men sponsorerne bed ikke på, og den nordtyske klub måtte meddele Ladies European Tour, at projektet ikke kunne gennemføres, og at der i stedet var taget kontakt til St. Leon-Rot, som har den stenrige erhvervsmand Dietmar Hopp i spidsen.

Dietmar Hopp er ikke nogen hr. hvem-som-helst. Han er ikke blot grundlægger af St. Leon-Rot tilbage i 1996. Han er også manden, der var med til at starte software-virksomheden SAP AG.

SAP AG er det største europæiske softwarefirma og det fjerdestørste i verden efter Microsoft, IBM og Oracle regnet efter omsætning. Firmaet har hovedsæde i Walldorf i Tyskland.

Dietmar Hopp har også særdeles tætte kontakter i den store tyske forsikringskoncern Allianz, som også er kendt for et mega-sponsorat i fodboldklubben FC Bayern München.

Rot-banen er flere gange af det tyske tidsskrift Golf Journal kåret som én af Tysklands mest populære baner. Foto: Golf Club St. Leon-Rot

Masser af vand

Det er ikke mindst et pænt antal søer, som sørger for udfordringerne og dramatikken ude på golfbanen.

På St. Leon-banen går det for alvor løs fra 5. hul. Det er et 318 meter langt par 4, hvor der er vand i spil i venstre side, når der drives ud, mens andetslaget ind mod green skal over vandet, for green er placeret på modsatte side af en sø.

Hul 8 er en sand perle. På det 302 meter korte par 4 skal drivet sendes over vand, inden andetslaget endnu engang skal over en sø mod en green, der er voldsomt beskyttet af bunker.

Et view ud over det prægtige anlæg, som ligger i den tyske delstat Baden Württemberg. Foto: Golf Club St. Leon-Rot

Sådan er der flere perler, og én af banens bedste huller er 13. hul – et 130 meter par 3 hul. Her skal slaget mod green over en sø, hvor green er beskyttet af bunker både foran og bagved. Samtidig ligger green lidt på langs, så der er ikke meget at lande på.

På det knap 300 meter lange par 4 hul 14. vil de langtslående kunne skære mange meter af hjørnet, men det er forbundet med masser af risiko, for drivet skal ud over en stor sø, som strækker sig i venstre side hele vejen fra tee til green.

De kulinariske tilbud af af høj kvalitet i klubhuset. Foto: Golf Club St. Leon-Rot

Meget rost Rot-bane

Hvis nogen tror, at Rot-banen står i skyggen af St. Leon-banen, så tro om igen.

Her er det lykkedes arkitekten Hannes Schreiner at layoute en fantisk oplevelse med søer, vandløb. 6587 meter måler banen fra de bagerste teesteder, som kun lavhandicappere bør gå i krig med. Rot-banen er i en lang årrække betegnet som en af de mest populære baner i Tysk – kåret af tidsskriftet Golf Journal.

Taget i betragtning at St. Leon-Rot er baner af højeste kvalitet og med en imponerende historie, så er greenfee-priserne særdeles overkommelige. 80 euro på hverdage og 100 euro i weekender er priserne her i 2024.

LÆS MERE OM GREENFEE-PRISER

Af Jørgen Schultz