Horsens har det hele – intet mindre

9. hul - et par 5 hul på 460 meter fra 58-teestedet - er på scorekortet banens sværeste. Og det kan virke smalt fra tee til green. Her er hullet set fra green. Foto: Horsens Golfklub

Horsens Golfklubs bane er en nydelse. Det gælder golfmæssigt, det gælder naturen. Og så er der et spisekort i klubhuset, som ikke lader noget tilbage at ønske.

Horsens: 2022 er en milepæl for Horsens Golfklub. Den 11. oktober runder klubben sit 50 års jubilæum, men allerede i uge 30 vil greenfee-gæster kunne glæde sig, for i hele ugen vil banen kunne spilles for beskedne 50 kroner.

Den 11. oktober 1972 blev klubben stiftet ved en generalforsamling på byens kendte hotel, Bygholm. Det var dog ikke i Horsens, at banen kom til at ligge i første omgang, for Horsens Kommune kunne på det tidspunkt ikke finde jord til en golfbane. I stedet trådte en godsejer ved Juelsminde til – og tilbød at etablere en bane ved Juelsminde. Men den bane blev etableret, var de golfglade Horsens-borgere henvist til at spille på den nyanlagte 9-hullers-bane i Vejle.

Klubhuset ligger højt, og fra restaurantens terrasse er udsigten enestående ud over eng- og moseområdet. Foto: Horsens Golfklub

Den 28. september 1974 blev der så inviteret til åbningsmatch på banen i Juelsminde, men som årene gik, blev der arbejdet hen mod etablering af en bane ved Horsens.

LÆS ANMELDELSE: Hotel Opus begejstrer med udsøgt mad og service

Der blev arbejdet hen mod en placering ved Silkeborgvej umiddelbart vest for Horsens i et stort, frodigt eng- og moseområde. Det første spadestik til golfanlægget blev taget i 1984, og to år senere blev korthulsbanen indviet. I 1986 kom de første ni huller på den store bane, og den 13. juni 1987 havde Horens Golfklub endelig fået sin egen banen.

Fem par 5 huller. Fem par 3 huller. Og otte par 4 huller indeholder scorekortet. Banen er begunstiget af, at her er masser af plads, så designet giver ganske ofte en følelse af, at spillerne er helt uforstyrret. Sådan er det eksempelvis på første hul – et dogleg venstre par 5 med et vandløb langs hele venstre side. Det kan være fristende at skære nogle vigtige meter af – enten i drivet eller i andetslaget. Men straffen falder prompte.

På første hul på Horsens-banen er det fristende at skære hjørnet af i venstre side. Men de røde pæle truer – så hold hellere en anelse mod højre. Foto: GolfXtra

Ikke nogen let bane

Horsens-banen er ikke let. Nogle af teestederne ligger højt, og både fairways og ikke så få greens er ganske ondulerede. Greens er – her i sommeren 2022 – særdeles glimrende, og der er skruet ganske godt op for hastighederne. Blandt de sværere greens er 1. hul, hvor det gælder om at holde sig under hullet.

8. hul – et par 3 hul, hvor der spilles op til green – er et kapitel for sig. Her er små hældninger, som kan udfordre. Det samme gælder 9. hul – et par 5 hul – i følge scorekortet banens sværeste. Her handler det om at holde drivet i højre, for bolden vil typisk rulle ned mod fairway, og så skal det være præcist, når andetslaget skal slås. Approach ind til green er atter engang et slag op mod green.

11. hul er én af banens i alt fem par 3 huller. Her truer en lille sø i venstre samt en bunker i højre. Foto: GolfXtra

Banens signaturhul er der flere bejlere til. 7. hul – et par 5 hul på 464 meter fra 58-teestedet – er en herligt hul. Ude i venstre side af fairway truer en bunker, men lykkes det enten at slå hen over bunkeren eller komme rundt om, så er hullet til at overkomme, selv om endnu et par bunkere henne ved green også skal undgås.

Endnu et bud på signaturhullet er banens finale. En grande finale. Vejen ind til green efter drivet kan foregå på to måder. De rigtig langt slående kan komme så langt frem, at der kan spilles risk-and-reward og prøve at så direkte over søen, mens andre mere konservative spillere vil vælge at spille rundt om søen. Det slutter, som det begyndte, med et par 5 hul.

Drivning rangen er ganske imponere opført i to plan. Foto: Horsens Golfklub

Horsens-banen har det hele. Golfmæssige udfordringer, en fantastisk natur samt et betydeligt fugleliv. Og gå så ikke glip af et klubhus med en restaurant, hvor spisekortet ikke lader noget tilbage at ønske. Det er Amalielund Mad, som sørger for betjeningen.

Læs mere om Horsens Golfklub og greenfee

 

Af Jørgen Schultz
i Horsens