Femstjernet luksus midt i filmbyen Deauville

Le Normandy-hotellet i Barriere-kæden har en ganske særpræget arkitektur, som der ses en del af i Deauville. Foto: GolfXtra

Midt i Deauville – ikke langt fra stranden – ligger Normandy Barriere. Hotellet byder på masser af historie og en restaurant i særklasse.

Deauville, Frankrig: Deauville ved den franske vestkyst har i årtier trukket tusindvis af gæster til. Både overklassen inde fra Paris – men så sandelig også oversøiske turister.

Byen er også kendt for en filmfestival. Nogle har kaldt den amerikanske filmfestival i Deauville for Cannes’ frække fætter. Nok er den årlige festival i Cannes den største, men stort set alle de største amerikanske skuespillere har på et eller andet tidspunkt været med i Deauville.

Stjernerne nærmest står i kø for at indtage pladserne på stolene ved stranden i Deauville. Foto: GolfXtra

Et kig på stranden fortæller sit tydelige sprog. Her er navne som Jack Nicholson, George Clooney og Rita Hayworth på nogle på de stativer, der står uden for omklædningskabinerne på den lækre strand. Omkring 4000 indbyggere er der i Deauville, men i højsæsonen er der omkring 25.000. Heraf er langt de fleste franskmænd fra Paris. Ikke overraskende bliver området ved Deauville kaldt for den parisiske riviera.

Så er der klar til afslapning i Le Normandy Bar.

Hvis det gælder om at checke ind til en ganske særlig indkvartering i Deauville, er det femstjernede Normandy Barriere stedet. Hotellet har en en perfekt beliggenhed et par hundrede meter fra strandpromenaden, 200 meter fra kasino og tæt ved de populære shopping-områder i badebyen.

271 værelser og suiter

Hotellet har anvendt den kendte indretningsarkitekt og dekoratør Nathalie Ryan som kvinden, der har formået at skabe en helt særlig atmosfære i de 271 værelser og suiter. Nathalie Ryan var tidligere designer i de mange Dior-forretninger.

Ikke færre end 271 værelser og suiter, billedet, er der på hotellet.

Stedet serverer kontinental morgenmad, og restauranten La Belle Epoque tilbyder egnsretter og internationale retter. Prøv eksempelvis at udforske spisekortet ved at dele flere af de mange retter på bedste tapas-manér.

Mange par, men også børnefamilier er gæster på hotellet. I skoleferien tilbydes forskellige aktiviteter for børn på mellem 4 og 12 år. Der er også vuggestue på stedet for børn på 3 måneder til 3 år, og der tilbydes unik gourmetforplejning til børn.

 

Af Jørgen Schultz
i Deauville, Frankrig