Hvis du vil rejse til udlandet: Kun fem lande i Europa er åbent

Hvis der fandtes regionale rejsevejledninger, ville det være muligt at spille golf på Porto Santo her i oktober. Foto: Porto Santo Golfe

Endnu en torsdag med flere lande, som nu sendes i orange fra Udenrigsministeriet.

København: Hver torsdag gennem nogle uger har billedet været det samme. Ved de ugentlige opdateringer af Udenrigsministeriets rejsevejledninger kommer flere og flere lande i orange. Det er lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til.

Torsdag den 15. oktober blev Bulgarien, Italien, Liechtenstein, Litauen, Polen, San Marino og Vatikanet farvet orange. Dermed er de på listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede.

Med den nyeste opdatering kan danske turister – og heriblandt også golfspillere med udlængsel – i princippet kun rejse til fem lande. Det er Cypern, Grækenland, Norge, dele af Sverige samt Tyskland. Resten er orange: ikke-nødvendige turistrejser frarådes. Dette gælder dog ikke erhvervsrejser.

Rejsebranchen venter fortsat på regionale rejsevejledninger. Hvis sådanne eksisterede, ville det være muligt at rejse til de portugisiske øer Azorerne, Madeira og Porto Santo. Alle øer er populære golf-destinationer.