Klassisk 4-stjernet nordirsk elegance

Slieve Donard Spa & Resort er opført i victoriansk stil. Foto: Slieve Donard Spa & Resort

Slieve Donard-hotellet ligger med en skøn beliggenhed ud til den nordirske østkyst. Og lige ved siden af kan golferne gå i gang med udfordringerne på Royal County Down.

Newcastle, Nordirland: Nærmest et stenkast fra Slieve Donald Resort & Spa ligger kysten ved Det Irske Hav ved County Down i byen Newcastle – omkring 60 kilometer syd for Belfast.

Efter dagens golfrunde og aftensmaden kan der slappes af i hotellets bar-område. Foto: Slieve Donard Resort & Spa

Hotellet, der er opkaldt efter det højeste bjerg i Nordirland, og som der er udsigt til fra store dele af hotellet, er ikke blot kendt for et overnatningssted med kulinariske kvaliteter. Hotellet rummer og fremragende wellnessfaciliteter – blandt andet med en 20 meter lang pool. Indendørs vel at mærke.

LÆS MERE: Royal County Down: En links-oplevelse for livet

Værelserne er indrettet i klassiske elegance, og den store restaurant vækker opsigt med en kamin og med et interiør opført i egetræ.

Særpræget historie

Historien om hotellet er ganske særpræget. Slieve Donard blev oprindelig opført af Belfast og County Down Railway som en slags end-of-line-destination. Byggeriet blev afsluttet i 1898, og på det tidspunkt var bygninger en af sin tids mest majestætiske hoteller. Et nærmest selvforsynende hotel med eget bageri, køkkenhaver, grise, vaskeri og innovativt et kraftværk, som også leverede strøm til banegården.

Slieve Donard karakteriserede ideen om victoriansk storhed og luksus med dens tegnestue, storslåede kaffestue, læse- og skrivesal, rygerum, billardværelse og frisørværelser. Gæsterne kunne endda tage del i havvandsbade, douche, spray, nåle og tyrkiske bade alt sammen leveret af en elektrisk pumpe direkte fra havet.

I 2021 købte Adventurous Journeys (AJ) Capital Partners Slieve Donard Resort and Spa, som bliver den første Marine & Lawn Hotels & Resorts ejendom i Nordirland og det fjerde hotel i samlingen.

Klubhuset, til højre, emmer af historie. Bagerst ses det røde Slieve Donard-hotel, som har har navn efter bjerget.

Fra hotellet ligger Royal County-golfbanen, hvor Søren Kjeldsen tilbage i 2015 vandt Europa Tour-turneringen Dubai Duty Free Irish Open Hosted by the Rory Foundation, ligger i gå-afstand.

Priserne for et dobbeltværelse inklusive morgenmad begynder ved cika 2500 kroner pr. nat.

 

Af Jørgen Schultz
i Newcastle, Nordirland