Prisbillig Michelin-restaurant i den portugisiske hovedstad

Restaurant Loco i Lissabon har en enkelt Michelin-stjerne. Foto: Paulo Barata, Courtesy of Loco

Restaurant Loco tæt ved kirken Basílica da Estrela serverer en tasting-menu med 16 retter for knap 1200 kroner.

Kokken Alexandre Silva og hans team skal opleves. Madentusiaster, der besøger den portugisiske hovedstad Lissabon, må ikke snyde sig selv for at kigge nærmere på restauranten Loco.

Loco er et økologisk projekt, der værdsætter de nationale produkter og naturen. Er inspireret af traditionen og har referencer til det nationale køkken.

Loco ligger lige ved siden af kirken Basílica da Estrela. Her skaber den prisvindende kok Alexandre Silva kreative tastingmenuer med inspiration fra traditionel portugisisk kogekunst – med fokus på sæsonaktuelle råvarer.

Friske, sæsonaktuelle råvarer lægges der vægt på i Loco-restauranten. Foto: Paulo Barata, Courtesy of Loco

Drikkevarekortet satser på mindre kommercielle vine og øl fra mikrobryggerier, der ikke er kendt af den brede befolkning. Samtidig har restauranten en “zero-waste”-politik.

Derfor er der altid kun én tilgængelig menu; for at undgå madspild. Restauranten har en Michelin-stjerne og har plads til 22 spisende gæster, der alle har udsigt til det åbne køkken. En tastingmenu med 16 retter koster knap 1200 kroner. Ønskes der en vinmenu til, skal der lægges lige godt 600 kroner oven i prisen.

Kreativiteten er i højsædet på Restaurant Loco i den portugisiske hovedstad. Foto: Restaurant Loco

Restaurant Loco
Rua Navegantes 53
Lissabon
Telefon: +351 213 951 861
Website: Restaurant Loco

Åbningstider: Tirsdag til lørdag fra klokken 19-01.

Af Jørgen Schultz