Luksus for alle pengene på Tenerife

Abma-golfbanen på Tenerife har det hele. Udfordringer, kvalitet og udsigt. Foto: Abama Golf & Spa Resort

Med udsigt over Atlanten til naboøen La Gomera er Abama Golf & Spa Resort på Tenerife en unik oplevelse. Og så er der masser af muligheder for at lade sig forkæle på resortes hotel, Ritz-Carlton.

Den spanske kanarieø Tenerife har en stribe afvekslende og spændende golfbaner. Abama-banen er en kuperet en af slagsen. Det giver ikke blot spillemæssige udfordringer, men det giver samtidig en udsigt ud over Atlanterhavet og med naboøen La Gomera ude i horisonten.

Abama-resortet tårner sig op i sin karakteristiske mauriske stil. Foto: Abama Golf & Resort

Det var banearkitekten Dave Thomas, som tilbage i 2005 satte stregerne til banen, som ligger tæt på den lille turistby Playa de San Juan. Banen er unik, for både høj- og lav-handicappere har gode muligheder for at komme fornuftig rundt på banen, hvor der er ikke færre end 20.000 palmetræer.

Abama-banen er forholdsvist kuperet på en del huller. De første huller bevæger sig væk fra hotellet og op i terrænet.

Ikke færre end 20.000 palmetræer er der rundt ved og på banen. Foto: Abama Golf & Resort

Dave Thomas, der døde i 2013 i en alder af 79 år, begyndte sin golfkarriere som professionel tour-golfer og var fire gange Ryder Cup-spiller, dengang det udelukkende var spillere fra Storbritannien, som mødte amerikanerne. Senere fortsatte han som banearkitekt med de fleste projekter i Spanien, men samtidig har hans firma sat sine aftryk på baner i Rusland, Tyrkiet, England og Norge.

De første huller på banen er ganske kuperede, og her er det en fordel at lade transporten foregå i buggy. På hul 3 og 4 er der vand i spil – i øvrigt de to eneste huller på for ni med vand. Hul 3 er et par 5 hul dogleg venstre, hvor alt er vådt, hvis drivet sidder for meget i venstre.

Hullet efter gælder det præcision, når der på et par 3 hul skal slås hen over vand. Et hul på intet mindre end 182 meter.

Så bliver det næsten ikke smukkere. Glipper approach-slaget ind til green – så nyd viewet ud over Atlanten… Foto: Abama Golf & Spa Resort

Udfordringerne strammer til

På bag ni ligger hullerne tættere på hotelkomplekset. Men fortsat er udsigten ud over det blå Atlanterhav intakt. Det er hullerne 11 og 12, som ligger helt tæt ved hotellet. På de bagerste ni huller strammer udfordringerne til i takt med, at der kommer mere og mere vand i spil.

Allerede på hul ti – et 453 meter langt par 5 hul – er der vand i venstre side nærmest hele vejen fra tee til green. Et par huller senere på hul 12 – et herligt par 3 hul på 152 meter – skal der også slås hen over vand.

Fra de bagerste teesteder – der er fire teesteder at vælge mellem – er der 6.272 meter. Fra gult teested er der 5.844 meter, mens der fra de forreste, røde teesteder er 4.796 meter.

Abama-banen er høj, høj klasse, men det afspejler sig også i prisniveauet. 18 huller i højsæsonen – vinterhalvåret – koster fra 250 euro – knap et par tusinde kroner. Gæster på hotellet kan opnå rabatter.

 

Af Jørgen Schultz
på Tenerife, Spanien