Luksus på kanten af Atlanterhavet

Fra Abama-resortet er der en fantastisk udsigt over Atlanten og med La Gomera i baggrunden. Foto: Ritz Carlton Abama

Abama Golf & Spa Resort på Tenerife har sin helt egen bygningsstil. Et femstjernet hotel og masser af ferieboliger ligger som nærmeste nabo til en kuperet golfbane.

Tenerife, Spanien: Abama Golf & Spa Resort med det femstjernede hotel Ritz-Carlton tårner sig op i en nærmest maurisk stil. Med en lidt isoleret beliggenhed tæt ved en bananplantage skabes der en følelse af intimitet.

Golfbanen snor sig rundt om Ritz-Carlton-hotellet, og fra de fleste af hullerne er der frit udsyn over mod naboøen La Gomera.

Ud over hotellets mange værelser og suiter er der ferieboliger i stor stil. Foto: Ritz-Carlton Abama

Byggeriet ligner et slags kastel; et fæstningsanlæg som er sidste forsvarslinje, inden det går stejlt ned mod det atlantiske ocean. Den nærmest marokkanske bygningsstil vækker opsigt, men det er ikke kun det ydre, som tæller her. Tværtimod.

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad der tilbydes gæsterne på dette fantastiske resort.

Suite på 950 kvadratmeter

Sluk tørsten og nyd kokkenes tryllerier i hotellets intet mindre end fem barer samt ni restauranter – heraf to med Michelin-stjerne.

På hotellet er der et eksklusivt wellness og spa-område, der er en privat sandstrand og en beach club. Der er syv swimmingpools, hvoraf en enkelt kun er for voksne, og hvor børnene ikke kan være med.

Ritz-Carlton-hotellet by night. Foto: Ritz-Carlton Abama

Standardværelserne begynder med de luxe-indretningen på omkring 50 kvadratmeter. Gribes der dybere og dybere i tegnebogen er det også muligt at vælge junior suiter og suiter i flere størrelser, hvoraf den største er på hele 950 kvadratmeter. Altså sådan i omegnen af, hvad en traditionel parcelhusgrund i det jyske omfatter.

Ritz-Carlton Abama er luksus til alle fem stjerner.

 

Af Jørgen Schultz
på Tenerife, Spanien