Madeira fastholder sin status som populær golfdestination

Ballesteros-banen på Porto Santo har dramatiske huller helt ude ved klipperne med Atlanterhavets bølger nedenfor. Pressefoto

De tre baner på Madeira og Porto Santo ude i Atlanterhavet fortsætter med pæne placeringer i Golf Worlds Top 100-liste over de bedste golfbaner og -resorts i Portugal.

Madeira/Porto Santo: Madeira og naboøen Porto Santo er sikre hits, når det gælder golf.

Tidsskriftet Golf World har på sin Top 100-liste over de bedste golfbaner og -resorts i Portugal fortsat øerne ude i Atlanten højt på listen.

De gælder de tre imponerende golfbaner – Santo da Serra og Palheiro Golf på Madeira – samt Porto Santo Golf på naboøen. Førende som nummer 23 på listen over de bedste baner er Clube de Golf Santo da Serra, fire steder foran Porto Santo Golf, som også kan prale af 27 huller. Palheiro Golf er klassificeret som 32. på banelisten, mens den også er nummer 20 i den nye placering af de 25 bedste resorts i Portugal.

Santo da Serra-banen har 27-huller at vælge mellem. Flere gange har Europa Touren været på besøg. PressefotoTop 100-panelet konstaterer: ”Den toprangerede bane i den portugisiske øgruppe Madeira, golf på Santo da Serra strækker sig helt tilbage til 1937. Den har ofte været vært for Madeira Island Open på Europa Touren og har betagende udsigter over Atlanterhavet”.

Ballesteros-design på Porto Santo

Designet af ingen ringere end Seve Ballesteros kombinerer Porto Santo udsøgte skønhed med en streng udfordring som et resultat af fejende fairways, der ofte krammer kysten, mens der på Palheiro Golf er en blanding af smukke indre huller og dem med havudsigt”.

Palheiro har sublime og fantastisk smukke huller. Fra klubhuset og fra flere af hullerne er der en spektakulær udsigt ned over hovedbyen Funchal. PressefotoBedømmelsen er den seneste anerkendelse. I 2020-udgaven af World Travel Awards blev Madeira udnævnt til verdens førende ø-destination. Madeira er beliggende ca. 1.000 km fra det europæiske fastland – og kun 500 km fra det afrikanske kontinent, og øerne har et utroligt mildt klima, der spænder fra 25 grader om sommeren til 17 grader om vinteren, med meget milde gennemsnitstemperaturer og moderat fugtighed. Det gør øen til det perfekte rejsemål året rundt til en golfferie.

Den bedste måde at nyde øhavets golf på er med et Madeira Golfpas, der giver indehavere en uovertruffen golfoplevelse, er tilgængeligt for både enkeltpersoner og grupper og kan bookes på en tre eller fem-runde basis. Fem runder på de to baner på Madeira fås fra 360 euro – knap 2.500 kroner.