Nicolai Højgaard triumferede i DP World Tour Championship

Nicolai Højgaard havde svært ved at finde ord for at imponerende triumf ved DP World Tour Championship. Foto: European Tour.com

Dansk golf fik med Nicolai Højgaards fornemme sejr i Dubai endnu engang et kæmpe resultat.

En birdiestime fra 13. til og med 17. hul i finalerunde på Earth Course i Dubai sendte danske Nicolai Højgaard på sejrskur i årets finaleturnering DP World Tour Championship.

21 under par stod der på leaderboardet , da Nicolai Højgaard efter en sublim sidste runde gik i klubhuset for at afvente, at de sidste spillere skulle gøre jobbet færdig.

Men det blev vinderscoren – to slag foran forfølgerne, som kom til kort på en dag, hvor der igen, igen blev sat en kraftig streg under, at niveauet i dansk golf simpelthen bare bliver ved med at imponere.

Omkring 18 millioner kroner blev den økonomiske gevinst, og oveni kommer så yderligere omkring 12 millioner kroner for Nicolai Højgaard for at slutte på andenpladsen efter Rory McIlroy, som for femte gang snuppede førstepladsen i Race to Dubai-ranglisten.

På ranglisten kigger Nicolai Højgaard nu omkring top 50, hvilket giver adgang til de prestigefyldte turneringer i 2024 – herunder Masters på Augusta National.

Vi kan knap vente på det nye år.

Af Jørgen Schultz