Østjyderne får lettere til golfbanerne ved Rom og på Algarvekysten

Samarbejdet mellem SAS og Aarhus Airport runder ti ruter, når den østjyske lufthavn fra april 2019 åbner direkte flyforbindelse til Rom og Faro.

Det succesfulde samarbejde mellem Aarhus Airport og SAS kaster snart endnu to ruter af sig. Fra april kan østjyderne således hoppe på direkte fly til sol- og storbydestinationerne Rom og Faro.

Aarhus: Passagertallet i Aarhus Airport tordner frem, og det samme gør antallet af ruter. Alene i år har lufthavnen føjet ni nye ruter til destinationsporteføljen, og til forår vokser listen igen – denne gang med sol-destinationerne Rom og Faro.

Dermed bliver mulighederne for at komme på golfferier nær den italienske hovedstad – eksempelvis den kommende Ryder Cup-bane Marco Simone – samt på Algarvekysten større.

– Gæsterne kommer, fordi vi har noget relevant at tilbyde dem, så årsagen til den markante vækst i passagertallene skal findes i et udbygget rutenet med afsæt i passagernes ønsker. Men det kræver hårdt arbejde at lande nye ruter. Derfor skal udviklingen ses i lyset af en omfattende indsats for at vise luftfartsselskaberne, at Aarhus er et internationalt hotspot for både ferie- og erhvervsrejsende. Det har SAS og flere andre store spillere fået øje på. Vi er glade for endnu engang at kunne byde østjyderne på direkte adgang til eftertragtede destinationer, siger direktør i Aarhus Airport, Peter Høgsberg.

Antal ruter fordoblet

Antallet af ruter fra Aarhus Airport er mere end fordoblet siden 2016, hvor der kun var ni destinationer på informationstavlen i den østjyske lufthavn. Det tal hedder lige nu 23 og bliver ved at vokse. Stigningen er især båret hjem af det udvidede samarbejde med SAS, der i 2018 har budt på seks helt nye ruter og på kapacitetsudvidelse på to eksisterende ruter.
Til foråret når samarbejdet nye flyvehøjder, når endnu to destinationer ryger på

– Aarhus er en spændende by, og udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket. I tæt samarbejde med rejsende, erhvervslivet og turismesektoren forsøger vi hele tiden at udvikle vores produkt fra Aarhus Airport. Nu er vi oppe på ti direkte ruter, og de nye destinationer bygger både på et ønske fra passagererne og en ambition fra vores side om at være med til at drive en ny spændende udvikling, siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS.

De to nye ruter til Italien og Portugal får premiere i april, hvorefter Aarhus Airport i maj åbner flyforbindelse til Kreta og Zakynthos. I samarbejde med henholdsvis SAS og Århus Charter har den østjyske lufthavn dermed annonceret fire nye ruter fra foråret 2019.