Lisia Polana: Golf og hotelophold i herlig natur i hjertet af Polen

Knap et halvt hundrede kilometer er der fra Lisia Polana-banen ind til Warszawa. (Foto: Lisia Polana)

Golfen vinder stille og roligt frem i Polen. Lisia Polana i Mazovia-distriktet ikke engang et halvt hundrede kilometer fra Warszawa er én af banerne tæt ved den polske hovedstad.

Warszawa, Polen: Golfsporten vinder mere og mere frem i det gamle Østeuropa, som engang lå hengemt bag jerntæppet.

I Polen er der gang i en positiv udvikling, og mange danskere har allerede stiftet bekendtskab med baner i Gdansk ikke langt fra Østersøen.

I Warszawa-området er der ligeledes flere kvalitetsbaner, og i Mazovia-distriktet nord for den polske hovedstad ligger Lisia Polana – designet af Ford Golf Design med åbning i 2006. 45 kilometer er der i køreafstand fra Lisia Polana og ind til centrum af Warszawa. Størstedelen af strækningen foregår på motorvej E77, som går fra hovedstaden og helt op til Gdansk.

Særligt på de bagerst ni huller er der en del vand i spil. (Foto: Lisia Polana)

Lisia Polana er en bane, som virkelig henvender sig både lav- og højhandicappere. De første ni huller er forholdsvis lette, hvis man da undgår at slå mod højre, hvor der stort set er Out of Bounce hele vejen rundt på de første ni huller.

De ni første huller er anlagt nærmest som et ur rundt om det knap 80 hektar store område. Det betyder, at de fleste huller ligger med den ydre afgrænsning til højre – og altså med hvide pæle i den side.

Et dramatisk hul 11

De sidste ni huller ligger nærmest pakket ind i midten af området, og der er langt mere vand i spil på bag ni. Det er generelt på de sidste ni huller, at de golfmæssige største udfordringer udspiller sig. Særligt 11. hul er dramatisk, hvor en sø – nærmest formet som et S – griber ind i både drivet samt indspillet til green.

Lisia Polana i Manzovia-distriktet ligger i et fladt område, og banen kan sagtens gås. Men der er også buggy-muligheder. (Foto: Lisia Polana)

Endelig er der et langt afslutningshul – et 394 meter langt par 4 hul, som afhængig af vinden kan blive monsterlangt. Lisia Polana blev designet af det engelske Ford Golf Design – og blev åbnet i maj 2006.

Ved banen ligger også et hotel, hvor der er 20 værelser. I klubhuset er der café samt restaurant, så er målet et afslappende ophold fri for storbyens jag og trængsel inde i Warszawa, så er Lisia Polana svaret.

Udover klubhus med bar, café og restaurantomfatter Lisia Polana-anlægget også hotel med 20 værelser. (Foto: Lisia Polana)

Rejsen til Polen

Fra Billund flyves der direkte til Warszawa Chopin-lufthavnen med Wizz Air. Der er to ugentlige afgange.
Fra Københavns Lufthavn er der flyvninger flere gange ugentligt med det polske flyselskab LOT.

 

Af Jørgen Schultz
i Warszawa, Polen

 

fakta

Lisia Polana

Lisia Polana Golf Course
www.lisiapolana.pl

Greenfee:

Hverdage: 275 kr.
Weekend: 375 kr.