Oplevelser uden for golfbaner i Minnesota: Vin, øl og kultur

Der er masser af muligheder for både vin- og ølsmagninger rundt i Minnesota.

Området ved Bloomington i Minnesota har et væld af oplevelser, når det gælder øl, vin og spisesteder.

Der er stribevis af herlige golfbaner i den amerikanske stat Minnesota; eksempelvis Ryder Cup-banen Hazeltine, som igen i 2028 bliver kulisse omkring opgøret mellem USA og Europa.

Men også uden for golfbanerne er der masser af tage sig til. Eksempelvis ligger byen Bloomington så centralt i områdets metronetværk, at næsten alle seværdigheder i området er nemme og overkommelige at komme til.

I området er der masser af vingårde og vinbarer. De fleste tror, at de er nødt til at tage til vestkysten for at få en autentisk vinoplevelse i USA – men dette passer faktisk ikke.

Ikke færre end 65 vingårde er der mulighed for at besøge i Minnesota.

Minnesota indeholder et væld af vinmarker og vingårde, der byder på vinture og -smagninger, der er perfekte til en dag væk fra byens travlhed. De fleste af dem ligger ovenikøbet ikke langt fra en metrolinje, så de er oven i købet nemme at komme til.

Bryggeriture

Det nordøstlige Minneapolis, også kaldet Northeast, er et af områdets hotteste kvarterer og ligger kun 24 kilometer nord for Bloomington. Selvom bydelen byder på en lang række seværdigheder og aktiviteter, er den lokale bryggeri- og ølkultur et absolut højdepunkt.

På næsten hvert et gadehjørne, vil der kunne findes et bryggeri med et ølsmagninger, der bare venter på at forkæle alle med øllens nyeste trends. Nogle steder tilbyder endda gratis ture. I Northeast er det desuden ikke usædvanligt, at bryggeriet lader dig tage din egen mad med ind til ølsmagningen – enten hjemmelavet eller købt ved en af de mange madvogne, som pryder gaderne i dette hippe nabolag.

Udforsk byen Excelsior

Gælder det en flugt fra bylivet, er der mulighed for et besøg i byen Excelsior – en malerisk og rolig by, der ligger kun 29 kilometer nordvest for Bloomington. En særlig del af charmen ved byen kommer fra dens imponerende udsigt, da byens centrum er beliggende ved kanten af søen, Lake Minnetonka.

Der er også masser af spiselige lækkerier at få fingrene i. Besøg VisitMaynard, hvis man er til klassisk sømandsmad eller tag forbi Yumi’s Sushi Bar for moderne japanske himmerigsmundfulde. Hvis man er tørstig, kan der indlægges et visit på bryggeriet, The Excelsior Brewing Co.’s hvor man både kan nyde en almindelig pint eller prøve en af de lokalfremstillede øl.

Afslut aftenen med en gåtur i Excelsiors gader, der er fyldt med små lokal- og specialbutikker.

Af Jørgen Schultz