Piemonte: En skjult diamant når det gælder golf

Alt imens golfbanen - Bogogno - kan nydes, så er der udsigt til sneklædte alper.

Den norditalienske region, som er så stolt på vin og kulinariske muligheder, gør sig i ny ranking også positivt bemærket, når det gælder golf.

Udsigt til bjerge og skønne scenerier med vinmarker. Sådan er det her oppe i det nordvestlige hjørne af Italien.

Piemonte er blandt os danskere nok mest kendt som et vinområde med vine som Barolo, Barbaresco og Moscato d’Asti.

Men golfspillere kan godt begynde at vende blikket mere mod den norditalienske region, end hvad vi hidtil har været vant. For Piemonte-regionen når efterhånden bemærkelsesværdige fine placering, når det gælder ranking af de bedste italienske baner.

Royal Park I Roveri er én af de allerbedste adresser, når det gælder golf i Piemonte.

Fire baner er kravlet op på to 10-listen – heriblandt den nye nummer 1 på den prestigefyldte Top 100 Golf Courses-liste’ website; Top 60 i Italien; Royal Park i Roveri.

Nummer to på listen er Golf Club Biella, mens Circolo Golf i Torino er nummer seks, og Golf Club Castelconturbia indtager syvendepladsen.

Men også Robert Von Hagge-banen Circo Golf Bogogno samt banerne Del Conte og Bonora er i top 20.

Selv I Piemonte’s organization for turisme, kultur og handel erkender man, at golf ikke rigtig er det, som gør regionen mest kendt:

– Piemonte er kendt for rigtig mange områder, men der er stadig en hel del, som ikke rigtig ved, art Piemonte også hører til en af Europas rigtig gode destinationer, når det gælder om golf, lyder det fra Vittotia Poggio fra organisationen.

SE KORT MED PIEMONTE’S GOLFBANER

Af Jørgen Schultz