En mega whisky-oplevelse i Hotel Glenesk

Hotel Glenesk i den lille by Edzell toner frem i typisk skotsk stil.

Indtil 2018 havde Glenesk Hotel i byen Edzell det største antal whisky’er, som kunne smages. Siden har et svensk hotel overtaget tronen. Lige ved siden af hotellet ligger der en herlig golfbane.

Edzell, Skotland: Den lille by Edzell ligger små trekvarters kørsel på hovedvej A90 fra Dundee i retning mod Aberdeen. Køres der mod vest fra Edzell venter det skotske højland. Køres der ud mod øst ligger kendte golfbaner som eksempelvis Montrose.

360 grader Bar er et fantastisk lokale med whisky, gin og vodka i lange baner.

Byen huser det charmerende Hotel Glenesk, der har 38 værelser med alle moderne faciliteter. Ikke to af værelserne er ens, og indretningen er traditionel skotsk.

For snart syv år siden blev hotellet købt af Dylan Wren, som har en enorm passion for whisky. Midt i hotellet ligger en bar, som er et enestående møde med malt-whisky i enorme mængder. 360 grader er navnet på baren.

Glenesk Hotel har Storbritanniens største whisky-samling. Ret præcist 1.031 slags malt-whisky.

Ikke et eneste af de 38 værelser på hotellet er ens.

Det har Guinness World Record, som står bag den verdenskendte bog med alskens rekorder, også opdaget. Hotel Glenesk er nu optaget i bogen, fordi gæsterne i Bar 360 her har mulighed for at opleve den største samling af whisky, som vel at mærke kan smages.

Svensk hotel har nu rekorden

Den rekord er nu overgået af Hotel Skansen på Öland, som overtog tronen i 2018.

LÆS MERE: Hotel Skansen på Öland har verdens største samling af whisky

Det skotske hotel tilbyder smagninger, hvor personalet i baren kan øse ud af deres enorme viden om den skotske nationaldrik. Whiskyerne omfatter malt fra hvert destilleri i Skotland, og der er i den unikke samling ganske sjældne og også kostbare flasker.

Men alt sammen kan det altså smages. Noget af det dyreste er en 25-årig Lagavulin, hvor tegnebogen virkelig skal frem på bordet. Prisen er mere end 200 pund for tre centiliter.Men så får smagsløgene sig altså også en på opleveren med en alkoholprocent på 57.

Uden for hotellet ligger en golfbane, som er en typisk parkbane.

Skulle gæsterne går hen og blive trætte af whisky, så er der så sandelig andre alternativer, når det gælder spiritus. I baren tilbydes også omkring 200 forskellige slags gin, 100 forskellige slags rom og flere end 70 vodkaer.

Ud over 360 Baren har Hotel Glenesk en restaurant, hvor der serveres retter inspireret af det internationale køkken. Og er det dagen derpå, så er der Full Scottish Breakfast med toast, æg og marmelade.

Lige uden for hotellet ligger en herlig parkbane, men der er heller ikke langt ud til linksbanerne ude ved Nordsøen.


Af Jørgen Schultz
i Edzell, Skotland