Når golfen mixes med krydstogt

Krydstogt er en fantastisk ferieform - også for golfere. Foto: Øster Lindet

Det kan nærmest karakteriseres som en golfmæssig Tour de Middelhavet, når rejseselskabet Øster Lindet sender gæster på krydstogt. Udover oplevelser til søs og kultur i forskellige byer er der mulighed for fire runder golf i tre forskellige lande.

Krydstogt hører til én af nyskabelserne, når det gælder golfrejser.

I modsætning til rejser med fly eller kør-selv så rummer krydstogtferien helt andre muligheder. Det gælder dels golf på forskellige klassebaner i flere lande i løbet af den uge, som ferien varer. Men det gælder også kulturelle oplevelser i forskellige byer samt ikke mindst afslapning til søs.

Rejseselskabet Øster Lindet er én af specialisterne, når det gælder krydstogtsferie.

– Golfpakkerne har vi tilbudt gennem et stykke tid, og vi har oplevet, at det ofte er gæster, som aldrig tidligere har været på krydstogt, som har valgt en golfrejse på denne måde. Vi har fået tilbagemeldinger på, at folk er blæst bagover, når de kommer ombord på disse virkelig store og flotte skibe. De er vildt imponeret, fortæller Lis Wichmann fra Øster Lindet.

Det er her i én af kahytterne, at indkvarteringen foregår. Foto: Costa Cruises

Selskabet blev grundlagt tilbage i 1974 – og har gennem en årrække sendt gæster afsted på især storbyrejser, solferier samt krydstogter. Samtidig har Øster Lindet også en afdeling, der sender tusindvis af danske motorsportsinteresserede afsted til Formel 1-løb og Le Mans. 

I første omgang har golfrejserne med krydstogtsskib omhandlet rejser i Middelhavet.  

Krydstogt foregår sædvanligvis på den måde, at de længste stræk ude på havet foregår i nattetimerne. Dagene anvendes på land, hvor der ofte er arrangeret sightseeing i de byer, der anløbes, eller hvor gæsterne selv har mulighed for at tilrettelægge deres dag. 

Golfspillerne har derimod deres eget program. De bliver fra havnebyerne transporteret ud til de golfbaner, der er planlagt på forhånd. 

Fire påstigningsbyer

Det er det store krydstogtsskib Costa Smeralda, som er omdrejningspunktet for turen, som passende kan kaldes Tour de Middelhavet.

Der er mulighed for påstigning i Savona i Italien, Marseilles i Frankrig, Barcelona i Spanien eller i Rom i Italien.

Omkring 6500 passagerer kan Costa Smeralda rumme. Foto: Costa Cruises

Skibet er blandt det italienske rederis nyeste skibe og blev søsat i slutningen af 2019. Hun er 337 meter lang – altså knap tre fodboldbaner, har 20 dæk og tilbyder plads til ikke færre end 6.500 passagerer, der kan boltre sig i fantastiske omgivelser.   

Costa Smeralda er en hyldest til italiensk stil – inspireret af nogle af de mest kendte pladser i Italien. Når gæsterne eksempelvis går ned ad den brede trappe i agterstavnen, er det som at være på Den Spanske Trappe i Rom, og når der slentres mellem butikker, barer og restauranter, kan tankerne ledes hen til samme liv og stemning som i den farverige Trastevere-bydel i den italienske hovedstad.  

Marco Simone-banen skal huse Ryder Cup 2023. Fra flere af hullerne er der udsigt ind over den italienske hovedstad med Peterskirken i baggrunden. Foto: Marco Simone Golf & Country Club

Spil Ryder Cup-banen

Golfbanerne, som skal spilles, er oftest planlagt hjemmefra. De kan variere, alt efter hvor meget gæsterne ønsker at spendere på banerne.

I Italien er der eksempelvis mulighed for at spille Marco Simone, hvor Ryder Cup-opgøret mellem Europa og USA afvikles i slutningen af september 2023.

Banerne er typisk følgende:

  • Mallorca: Golf Son Gual + T-Golf Calvia
  • Barcelona: Golf Terramar Sitges + Golf El Prat
  • Rom: Marco Simone + Roma Acquasanta
  • Marseilles: Bastide La Saletta + Sainte Baume
  • Savona: Garlanda Golf + Sant´Anna Golf

Ved grupper på 5+ personer er der yderligere baner at vælge mellem:

  • Mallorca: Golf Alcanada + Golf Son Quint + Son Muntaner + Son Vida
  • Barcelona: Club De Golf De Vallromanes + Golf Club De Barcelona + PGA Catalunya Golf
  • Rom: Argentario Golf Resort + Golf Castelgandolfo + Golf Nazionale + Golf Olgiata + Terre Dei Consoli
  • Marseille: Golf D’Aix En Provence + Golf D’Aix Marseille

LÆS MERE OM GOLF OG KRYDSTOGT SAMT PRISER

Middelhavet er ikke den eneste destination, som er på programmet for golfspillende krydstogtgæster. Fra november 2023 begynder rederiets skib Costa Toscana at sejle rundt i Emiraterne med golf i Dubai, Doha, Oman og Abu Dhabi. 

Af Jørgen Schultz