Pingvin i pangfarver

Groovy Pete Print polo og skirt koster hhv. 639 og 689 kr.

Retrobløde blomstermotiver og legende geometrifigurer dominerer Penguins sommerkollektion til vinder.

Vi kender Barbies sweetheart som Ken, men i golftøjets verden – dér hedder han Pete. Nærmere bestemt Pete the Penguin, den pingvin, som i snart 70 år har været logo for tøjmærket Penguin.

Barbie pink og Nebula blå går igen som hovedfarver i Penguins sommerkollektion til kvinder. Og Pete er med, som enkelt logo på en kjole eller som en hel ’tegneserie’ med golferen Pete på et polo/skort-sæt.

Retrobløde blomstermotiver og legende geometriske figurer dominerer kollektionen, hvor Penguins designere har givet det traditionelle golftøj et friskere og lidt frækkere look.

Denne Veronica romper koster 689 kr.

Kollektionen er svedtransporterende, den beskytter mod uv-stråler, tøjet kan strække sig i alle fire retninger. Og så er den lavet af 30 procent genbrugsmaterialer, heriblandt Repreve, en kunstfiber fremstillet af brugte plastikflasker.

Penguin-mærket går helt tilbage til 1955, hvor Munsingwear – som ellers havde lavet undertøj og tøj til det amerikanske militær – introducerede deres pingvin. Arnold Palmer spillede i Penguin-tøj, de senere år har australske Cameron Smith, The Open-vinderen fra 2022, været mærkets absolutte poster boy.

LÆS MERE

Af Jan Frimodt