Vidago Palace med golf, spa og tæt ved portvinsmekkaet

Vidago Palace lidt nordøst for Porto blev åbnet tilbage i 1910. Senere kom en golfbane til. Foto: Vidago Palace

Det femstjernede Vidago Palace Hotel i det nordlige Portugal ligger i det skjulte med spabade på øverste hylde og med en golfbane lige udenfor for døren.

Det var de royale og de velhavende i Portugal og rundt fra Europa, som primært var kunderne, da Vidago Palace – et femstjernet hotel – åbnede for godt 100 år siden.

Omkring halvanden times kørsel er der ud til hotellet fra Porto. I dag har hotellet en 2.500 kvadratmeter stor spa med indendørs og udendørs pool, spabad, tyrkisk bad, sauna, meditationsområde og juicebar. Samtidig er der hele 20 behandlingsrum.

Golfbanen ved Vidago Palace ligger i en prægtig natur med masser af træer. Foto: Vidago Palace

Fra hotellet er der kun en halv times kørsel til portvins-mekkaet ved Douro-dalen, der også er et oplagt udflugtsmål under opholdet.

I slutningen af det 19. århundrede satte kong Carlos I gang i opførelsen af det smukke slot tæt ved landsbyen Vidago.

Spa-faciliteterne er helt enestående – og har tiltrukket tusindvis af gæster siden den omfattende restaurering og modernisering for lidt mere end ti år siden. Foto: Vidago Palace

Det var ikke tilfældigt, at slottet skulle opføres i dette område, som var kendt for sine helsebringende vandkilder. Vandet er rigtig velegnet, når det gælder om at få helbredt forskellige hudsygdomme.

Kong Carlos I nåede dog aldrig at se sit slot færdigbygget, for han blev myrdet i 1908. To år senere blev Vidago Palace indviet. Det var netop i 1910, at den portugisiske republik blev en realitet.

Det klassiske interiør er intakt på hotellet. Foto: Vidago Palace

Afvekslende golfbane

Udover de kendte termal-spabade er hotellet blevet beriget med en golfbane lige udenfor døren. 9-hullers-banen blev allerede anlagt tilbage i 1936 af navnkundige Philip Mackenzie Ross, og siden er der kommet yderligere 9 huller til. De første fire huller ligger i Centenary Park tæt ved slottet, mens de næste 11 foregår i et mere åbent og kuperet terræn. De tre sidste huller er igen i parken, hvor de afsluttende huller ligger så højt, at der er en fortræffelig udsigt over det bakkede landskab.

Suiterne har masser af plads – og ikke mindst komfort. Foto: Vidago Palace

Fire år før 100 års jubilæet i 2010 blev hotellet lukket ned for at gennemgå en total-renovering og en istandsættelse, som har vakt opsigt. Værelserne er i forskellige kategorier fra almindelige dobbeltværelser til suiter – alt sammen i et interiør præget af klassisk indretning.

Der er flere restauranter på hotellet, som også er kendt for et særdeles omfattende vinsortiment.

Vidago Palace er med i det verdensomspændende netværk; Leading Hotels of the World.

Af Jørgen Schultz