Pioner-hotel på Madeira med unikt havbad og miljøpris

Sentido Galomar har en enestående beliggenhed helt ude i kanten af Atlanterhavet. Foto: Apollo

Hotel Sentido Galomar på Madeira er blevet tildelt “Prémio de sustentabilidade 2021” for sit engagement i bæredygtighed. Hotellet er et af de over 100 miljøcertificerede hoteller i Apollos portefølje.

Caniço do Baixo, Madeira: Der er et væld af skønne flækker på atlanterhavsøen Madeira. Den lille by Caniço do Baixo er én af dem. Knap ti kilometer er der ind til hovedbyen Funchal, hvor også øens to golfbaner – Palheiro og Santo da Serra – ligger og venter.

Helt ude i vandkanten ligger det smukke Sentido Galomar – et voksenhotel med en beliggenhed på toppen af en klippe. Der er få restauranter og barer i den lille by, men ud over taxa er der også lokalbussen at stige på for at få en autentisk oplevelse ind til Funchal.

Men hotellet er svært at forlade, for ud over de komfortable værelser er der et unikt havbad.

Sentido Galomar er et voksenhotel, og fra værelserne er udsigten forrygende. Foto: Apollo

Selvforsynende med energi

Og så værner Hotel Sentido Galomar om miljøet – og er eksempelvis 100 procent selvforsynende med energi. Hotellet har derfor også ganske naturligt blevet tildelt miljøprisen: Prémio de sustentabilidade 2021.

Siden Apollo lancerede sin bæredygtighedsstrategi i 2009, har rejsearrangøren været stærkt involveret i arbejdet for en mere bæredygtig turisme. I 2014 blev Apollo den første rejsearrangør i Skandinavien til at blive Travelife-certificeret, og er i dag i gang med sin tredje certificering.

– Lokalt tilhørsforhold og engagement har altid været en del af vores DNA. Som rejsearrangør har vi store bæredygtighedsforpligtelser til vores produkter og destinationer, og det er gennem gode samarbejder med lokale partnere, vi tror vi kan udrette mest muligt, fortæller Glenn Bisgaard, salgschef hos Apollo.

I dag har Apollo over 100 miljøcertificerede hoteller i sin portefølje. Heriblandt Apollos egne koncepthoteller Mondo og Apollo Sport, som er rejsearrangørens klart mest populære.

Prisen anerkender hotellets stærke engagement i bæredygtighed og opfyldelse af både økonomiske, sociale og økologiske kriterier. Hotellet betragtes også som en pioner inden for energiforbrug, et vidnesbyrd om, at design og bæredygtighed kan gå hånd i hånd.

Af Jørgen Schultz