Rejser til Tyskland og Italien frarådes ikke længere

Udenrigsministeriets seneste rejsevejledninger fraråder nu ikke længere rejser til Italien og Tyskland. Her er det linksbanen Budersand på Sylt. Foto: GC Budersand

Udenrigsministeriets nyeste rejsevejledning åbner for rejser til de populære lande.

København: Udenrigsministeriet har opdateret sine rejsevejledning, og rejser til de to populære lande Italien og Tyskland frarådes nu ikke længere. Landene skifter fra orange til gul.

Udenrigsministeriet skriver: ”Det betyder, at du nu »skal være opmærksom på din personlige sikkerhed og holde dig opdateret”.

Tyskland og Italien har de sidste mange år ligget i top fem over de rejsemål, danskerne rejser mest til – ofte som nummer to og tre, men altid overgået af Spanien. Mange golfspillere er særligt ofte gæster i Tyskland.

Rejser til Østrig, Slovakiet og Rwanda frarådes heller ikke længere.

Med de nye rejsevejledninger skal danskere, der rejser til de pågældende lande, ikke i karantæne. Det samme gør sig gældende for turister, der kommer til Danmark fra de pågældende lande.

– Gæster fra landene skal testes, men de kan være her på samme vilkår som os andre, siger Erik Brøgger, der er direktør for organisation og borgerservice under Udenrigsministeriet.

I rejsevejledningen tager Udenrigsministeriet ikke kun højde for smittetallene i et pågældende land. Der ses også på rejserestriktioner for danskere, der vil rejse til landet. Når et land er gult, vil der altså i udgangspunkt ikke være karantænekrav ved indrejse fra det pågældende land.

.