Lo Romero med en dramatisk ø-green som finale

Green på 18. hul er en sand gyser. Med undtagelse af gangbroen over til øen, så er der vand hele vejen rundt.

Mellem Alicante og Murcia ligger Lo Romero-banen som en sand juvel. Banens finale er en sand gyser.

Alicante, Spanien: Den nordamerikanske accent fornægter sig ikke hos starteren på Lo Lomero-golfbanen, som ligger omkring en times kørsel syd for Alicante i retning mod Cartagena. Det er sjældent, at det handler om politik på første teested på en golfbane.Men da starteren – en moden herre i begyndelsen af tresserne – bliver spurgt, om han er amerikaner; så svarer han prompte:

-Nej, jeg er fra Canada. I et land, hvor Trump har været præsident, så gælder det om at være helt præcis med, hvor man kommer fra. Den mand gjorde sig I kast med så mange særheder, lyder det fra starteren.

Det er ikke kun starteren på Lo Lomero-banen, som er en oplevelse. Det er hele anlægget.

Kun godt 15 år er det siden, at anlægsarbejdet blev afsluttet. Nu har Romero cementeret sin position som en af de rigtig gode baner i Alicante- og Murcia-regionen.

Banens kvalitet er indiskutabel. Hele anlægget er opbygget i et område, som tidligere husede masser af æble- og pæretræer. Fra flere af hullerne er der den skønneste udsigt ud over Middelhavet. Fairways og greens er i absolut topklasse. Par 72-banen måler 6237 meter fra backtee, fra de gule klodser er der 6061meter, fra blå måler banen 5260 meter, og fra de forreste teesteder er der 5260 meter.

Fra flere af hullerne er der en skøn udsigt ud over Middelhavet.

Kapitel for sig

Finalen på Lo Romero er et kapitel for sig. Med 356 meter fra gul tee og lige godt 300 meter fra rød tee er det ikke længdemæssigt det sværeste hul på banen. Men andet- eller tredjeslaget ind til green er i kategorien; ikke for tøsedrenge…

Green er placeret ude på en ø, og med undtagelse af en gangbro, så er der altså vand hele vejen rundt. Hvis drivet ikke er langt nok, bliver det uhyggeligt svært at få et langt slag ind på green til at blive på øen. En bogey er normaltvis en rigtig god score på dette hul.

Bag ni er og bliver de bedste huller på banen. Hul 10 er et langt par fem hul på 506 meter, som spiller en anelse opad.

Lige efter følger så et virkeligt stærkt golfhul – et par 4 hul på blot 292 meter. I drivet spilles der nedad, og det føles som om, at der er ikke er meget plads at lande på. Men der er faktisk mere, end de fleste fornemmer. Slaget ind mod green spiller opad, og green hælder fra bagkant mod forkant. Et op af bakke-put er klart at foretrække.

Der er masser af stemning på Romero-banen ved Costa Blanca-kysten.Banens vel nok sværeste hul følger på 13. Hul. Der drives nærmest blindt ud, og fremme på fairway ligger en rigtig ubehagelig bunker, som nærmest umuliggør et slag ind på green, hvis bolden ender i landet. Og som det ikke er nok. Foran green ligger et en ravine, som tager sig af rigtig mange bolde. De fleste skal bruge et par gange på at lære at spille dette hul på den optimale måde.

Og det fortjener banen så også, for både de golfmæssige udfordringer og den sublime kvalitet gør, at Romero i sandhed er i særklasse.


Af Jørgen Schultz
i Alicante, Spanien