Royal Oak vil styrke udvikling med overnatningsmuligheder

Den tidligere landbrugsejendom, Jelsgaard, nedrives for at give plads til et projekt med hytter og wellnessområde tæt ved Royal Oak-klubhuset. Foto: GolfXtra

Med købet af naboejendommen, Jelsgaard, kan ejerkredsen bag Royal Oak Golf Club komme videre med planerne om at etablere overnatningsfaciliteter tæt ved golfbanen og klubhuset.

Jels: I foråret 2018 præsenterede ejerkredsen i Royal Oak Golf Club i Jels en plan om at opføre et hotel nord for det nuværende klubhus på Golfvej i Jels.

Den plan er nu parkeret, efter at Royal Oak har købt naboejendommen, Jelsgaard, af gårdens mangeårige ejer Niels Erik Nielsen, som også solgte jorden til golfklubben tilbage i slutningen af 1980’erne.

– Vi er rigtig tilfredse med, at vi har fået en handel på plads. Det betyder for ejerkredsen, at vi får kontrol over området ved golfbanen og klubhuset, siger Jens Bolding fra Schou Ejendomme, som ejer golfanlægget sammen med Bjert Invest og Jysk-koncernen.

Overtager i 2020

Royal Oak overtager Jelsgaard fra den 1. marts 2020. Med købet kan Royal Oak Golf Club komme videre med planerne om at få etableret overnatningsmuligheder tæt ved golfklubben.

– Vi har nu et arkitektfirma til at se nærmere på mulighederne for at få indrettet overnatningsfaciliteter på ejendommen. Hvordan det præcist kan ske, har vi arkitekten til at kigge på, tilføjer Jens Bolding.

Jelsgaard ligger helt ud til golbanen. Her ses stuehuset fra banens 9. hul.

Det er ikke kun baneejerne, som forventer en positiv udvikling ved at få etableret de længe ønskede overnatningsmuligheder. Også forpagteren af café og restaurant på Royal Oak, Thomas Marxen, får muligheder for at opfylde ønsker om overnatningsmuligheder fra dem, som afvikler et arrangement eller en fest på stedet.

Lokalplan skal tilrettes

Økonomiudvalget i Vejen Kommune har i foråret 2018 godkendt, at der sættes gang i udarbejdelsen af en ny lokalplan, som skal give mulighed for etablering af en bygning med overnatningsfaciliteter. Den nuværende lokalplan giver ikke mulighed for et sådant byggeri. Med overtagelsen af Jelsgaard skal lokalplanen tilpasses de nye planer fra Royal Oak Golf Club.

Gennem de senere år har Royal Oak oplevet en stigende interesse og søgning fra greenfee-spillere fra ind- og udland, der kommer til Jels for at spille golf. Det gælder i særlig grad såkaldte klubber-i-klubben, hvor golfspillere fra andre klubber rundt i landet er afsted flere dage for at spille golf.

Gæsterne har ofte overnattet på Jels Motel & Sportscenter eller på Gram Slot, som Royal Oak har et samarbejde med. Men også Vejen Sportel eller Hovborg Kro har været benyttet som overnatningssted for gæsterne.

– Får vi vores planer om overnatningsfaciliteter gennemført, så kan vi holde disse mange gæster i byen. Det vil være en klar styrkelse af udviklingsmulighederne for Royal Oak, fastslår Jens Bolding.