Santana – golf i den gamle avocado-plantage

Santana-banen har et forrygende afslutningshul - et par 4 hul, hvor slaget ind til green trues af en stor sø.

Santana Golf & Country Club inde i bjergene tæt ved Fuengirola og La Cala de Mijas hører til blandt de ti bedste baner på Solkysten.

Mijas, Spanien: Vi forlader kyststrækningen på den trafikerede A-7, som pløjer sig gennem Costa del Sol-området, og sætter kursen lidt ind i bjergene til Santana Golf & Country Club – ikke så langt fra Fuengirola og La Cala de Mijas.

En gammel avocado-plantage er blevet ryddet ude i bjergene for at give plads til Santana-banen.

I 2004 blev anlægget af dette forrygende anlæg afsluttet. Omkring 75 millioner kroner er der postet ud til banen, som er anlagt i en gammel avocadoplantage. Ikke alle træerne er fjernet, så rundt på banen kan der skimtes både avocadoer, appelsiner og citroner. På de rigtige tidspunkter på året vel at mærke.

Santana-banen, som er designet af den verdenskendte golfarkitekt Cabell B. Robinson, byder sig til med brede fairways, store greens – og har i det hele taget et layout, hvor golfere med både højere og lave handicaps har gode muligheder for at hente en god score.

Santana byder ikke bare på en golfmæssig udfordring; banen er også en smuk naturoplevelse.

Ældgamle korkege

Cabell B. Robinson har som sædvanlig vist sine kvaliteter og har skabt et layout med ganske mange udfordringer. Rundt på banen lurer mange træer, vandløb og nogle søer, der kan gøre et godt indhug i ens boldarsenal, hvis ikke slagene holdes lige.

Samtidig er banen en naturmæssig perle med masser af frugttræer. Ældgamle korkege findes også, og de hævdes at være over 500 år gamle.
Santana-banen er kendt for nærmest altid at være i en særdeles god kvalitet. Banen er klart blandt de ti bedste baner på Solkysten – og er en gevaldig oplevelse.

Det hyggelige klubhus byder på gode muligheder for at få stillet sult og tørst efter runden.

Banens afslutning er spektakulær. På 18. hul – en par 4 hul – drives der ud i et område, som virker smalt. Men bag de forhindringer, som anes fra teestedet er der god plads. Andetslaget ind til greenen, som ligger godt beskyttet, byder på en udsigt til en faretruende sø.

Greenfee-priserne svinger fra 60 euro til 112 euro – afhængig af lav- eller højsæson samt tidspunkter på dagen.

LÆS MERE: Priserne på Santana

 

Af Jørgen Schultz
i Mijas, Spanien