Platja de Pals er den ældste bane på Costa Brava

Et luftfoto af Platja de Pals viser det ganske klart; her er en bane med masser af træer - ikke langt fra kysten.

Costa Brava-regionen omkring Barcelona – er en lidt overset golfregion. Området omfatter en stribe baner med hver deres charme og golfmæssige udfordringer. Platja de Pals er områdets første bane fra 1966.

Costa Brava oppe i det nordøstlige hjørne af Spanien er en overset og lidt undervurderet region. Kun en times tid nord for Barcelona ligger et væld af baner, som hver for sig byder på charme og golfmæssige udfordringer.

Kronjuvelen er og bliver Stadium Course – den ene og den allersværeste af de to baner på PGA Catalunya.

Men rundt i Costa Brava ligger der en stribe andre baner, og flere af dem er af høj kvalitet.

Den bane, hvor der formentlig er allermindst plads, og som har de mest snævre fairways, er Platja de Pals – en kystby en halv times kørsel øst for Girona. 1966 blev året, da Platja de Pals blev indviet med et design af Sir Hawtree. Størstedelen af hullerne har et design, hvor fairways ligger med fyrretræer på begge sider som imponerende flotte korridorer.

På nogle af de første huller på Platja de Pals er der udpræget smalle fairways. Foto: GolfXtra

Allerede fra hul går det løs. Men om det er bevidst eller ej, så er de første ni huller sammenlagt langt kortere end bag ni. Dermed får spillerne muligheder for få teeslagene på plads, og på flere huller kan driveren passende blive i baggen, og i stedet bør der vælges et langt jern eller en fairwaykølle.

Ikke nok med at fairways er smalle, men det er også svært at angribe greens, fordi de ofte er beskyttet af dybe, dybe bunkere. På green er der derimod ikke de største udfordringer. De fleste greens er forholdsvis flade, og der er gode muligheder for at score med putteren.

På de sidste ni huller er det så slut med teeslag med de lange jern. Anden halvdel af banen er 300 meter længere end for ni. Det skyldes til dels, at der er hele tre par fem huller, og netop mod slutningen af banen er der flere af hullerne, hvor der er rigtig god plads. Til gengæld er der på de huller, hvor drives kan spredes mere rundt end på resten af banen, placeret bunkere både ude på fairways og ved green.

Greenfee-priserne er 9720 euro i lavsæsonen, mens der skal betales 105 euro i højsæsonen. Yderligere info kan findes på banens website.

Af Jørgen Schultz
i Catalonien