Smørums børn skal i bevægelse på golfbanen

Håbet er, at børnene bliver i golfverdenen, og som en sidegevinst tiltrækker 1,5 voksen pr. barn til sporten. Ikke kun til gavn for Smørum Golfklub, men også til gavn for andre danske golfklubber. Foto: Smørum Golfklub

Golfklubben i Smørum sætter gang i et spændende golf- og skoleprojekt. Det er i første omgang 3. klasses børn, der deltager i projektet.

Smørum: – Det vil vi rigtig gerne gøre noget ved, og Smørum Golfklub har derfor indledt et tæt samarbejde med kommunen og Bosagerskolen, som ligger tæt på golfklubben. Planen er i første omgang, at lade børnene i fire 3. klasser få gratis undervisning og adgang til udstyr og golfbaner, i år foreløbig ni gange frem til efterårsferien. På søndage vil der desuden være fællestræning mellem 15 og 17, hvor forældre og søskende også kan deltage, siger golfdirektør i Smørum Golfklub, Keld Østergaard Christensen.

Initiativet skulle meget gerne vende udviklingen for de unge mennesker på en legende måde. I bedste fald kan det også styrke arbejdet med at tiltrække yngre medlemmer til Smørum Golfklub (SGK). Idéen er i øvrigt at dele erfaringerne fra SGK med Dansk Golf Union, så andre af landets golfklubber får mulighed for at iværksætte lignende aktiviteter.

-Bevægelse er afgørende for børns sundhed, og styrker ikke kun for deres motorik. Der er en bevist positiv sammenhæng mellem fysisk aktivitet og kognitive processer, som er en forudsætning for læring. Bevægelse styrker derfor børns evne til at koncentrere sig, og har tillige betydning for sprogstimulation, siger Keld Østergaard Christensen.

Legende bevægelse

Det er i første omgang 3. klasses børn, der deltager i projektet. Børnene følges til golfklubben af FSO personale, og får undervisning og spiller golf på SGK’s Pitch & Putt-bane eller Par 3-banen. Det er korte anlæg, som de kan håndtere uden at blive kørt for trætte.

–  Vi har i projektet desuden indlagt fællestræning hver søndag fra kl. 15-17, hvor forældre og søskende er velkommen. På den måde får vi skabt et fælles familieprojekt, ligesom vi måske samtidig kan få forældre og søskende til at åbne øjnene for de talrige glæder, der er ved golfsporten. I sidste ende kan det blive en gevinst for både de unge, familien, skolen og golfsporten, siger Keld Østergaard Christensen.

Der er allerede en stribe aktive børn i SGK, og det forventes, at omkring 85 vil gennemføre forløbet i 2019. I 2020 begynder nye 3. klasser (9-10-årige), hvor der kommer omkring 100 børn til træning. I 2021 kommer 5. klasser med, og i 2022 skal både 5. og 6. klasser (samt deres forældre og søskende) deltage. I 4. klasse får et børnene mulighed for at gennemføre et Bronzemodul. I 5. klasse et Sølvmodul, og der sluttes af med et Guldmodul i 6. klasse. På det tidspunkt er børnene golfspillere med et solidt handicap, og forhåbentlig godt ind i klubbens ungdomsmiljø.

– Om fire år vil vi have aktiveret 4. klassetrin ad gangen. Det betyder, at cirka 250-300 elever deltager i ”Golf & Skole”-projektet om året. Hertil kommer børnenes forældre og søskende, der ligeledes introduceres til sporten, siger Keld Østergaard Christensen.

Smørum Golfklub har i første omgang søgt Dansk Golffond under Dansk Golf Union om støtte til indkøb af blandt andet golfudstyr.