Smørum Golfklub tester Toptracer

Målingerne fra Toptraceren kan efterfølgende downloades til egen smartphone.

Et af Danmarks førende træningsanlæg til golf sætter ambitionsniveauet endnu højere med landets første installation af Toptracer Range.

Smørum: Har du set golf på TV siden årtusindskiftet, har du også set, at der på nogle huller tegnes en streg, som angiver den linje den professionelle spillers golfbold flyver. Sådan har du sikkert også haft lyst til at se din egen golfbold flyve. Om tre uger kan du gøre det på driving rangen i Smørum Golfklub.

– Smørum bliver den første golfklub i landet, der installerer Toptracer, der kan følge golfboldes flugt. Systemet kan bruges af spillere på alle niveauer, så det er endnu sjovere at komme i gang, og at blive ved med at træne. Vi bruger allerede TrackMan på rangen, og er glade for de muligheder det giver medlemmerne, siger formand for bestyrelsen i Smørum Golfklub, Peter Thrane Borregaard i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Teknologierne udvikler sig hurtigt, og vi ønsker at give vore medlemmer flere værktøjer, der kan videreudvikle spillerfærdigheder, samtidig med at vi ønsker, at der kan skabes større fællesskaber gennem træning og visualisering af, hvad der sker, når der slås til en bold på rangen. Vi har fået en unik mulighed for at teste Toptracer i en periode. Derefter vil vi tage stilling til, om det er TrackMan eller Toptracer, der er den rigtige løsning at fortsætte med.

Opsætningen foregår nemt på storskærme på træningsanlægget i Smørum Golfklub.

Allerede nu er teknikerne fra Toptracer i gang med at installere systemet på driving rangen i Smørum. Det forventes, at Toptracer om tre uger (fredag 28. februar) vil være i drift med tv-skærme i hver af klubbens 28 overdækkede udslagsbåse. Herefter følger en tre-måneders prøveperiode. Det vil være gratis at benytte Toptracer i testperioden. Gæster betaler derfor også kun for bolde i testperioden. Klubben håber, at det vil være muligt at fastholde den strategi efter testperioden.

Nyt range-medlemskab

– Hvis det bliver en succes, har vi optimale muligheder for at udvide. Vi overvejer i den situation at skabe Range medlemskaber til golfere, der ikke er medlemmer i Smørum, siger golfdirektør Keld Østergaard Christensen.
Med Toptracer i udslagsbåsene kan alle træne simulatorgolf på nogle af verdens bedste golfbaner, spille tættest på pinden, længste drive, pointgolf og meget mere – alene eller mod andre, og med op til fire i hver bås.

Vinteren igennem har Smørum Golfklub opdateret sit i forvejen nærmest komplette træningsanlæg. Projektørerne på driving rangen er blevet udskiftet til et moderne og strømbesparende LED-anlæg, der giver et langt bedre lys at træne i. Der er nye boldmaskiner fra Range Servant til enkel betjening med en app, og i forvejen var der opvarmning i en del af de overdækkede båse, så der kan trænes året rundt og til sent på aftenen.

– Mulighederne for at træne, og samtidig have det sjovt, bliver endnu bedre med Toptracer. Vi hæver niveauet, hvilket først og fremmest kommer vores medlemmer til gode, siger Keld Østergaard Christensen.

Toptracer er verdens mest anvendte system til boldsporing, og selv om Smørum Golfklub kommer først i Danmark, så har 246 andre golfklubber og driving ranges i verden på få år investeret i systemet.