SE VIDEO: Solkystens spektakulære Doña Julia

Fra mange af hullerne ligger Middelhavet som en fantastisk bagkulisse. Foto: Dona Julia Golf

Doña Julia Golf Club i Casares-området på Costa del Golf er et lidt overset, men så absolut positivt bekendtskab. Banen er særdeles afvekslende med et væld af huller med fantastisk udsigt til både Middelhavet og Sierra Bemeja-bjergene.

Casares, Spanien: Midt mellem Estepona og Sotogrande på den spanske solkyst ligger Casares-området. Kun 100 meter fra afkørslen på den trafikerede A 7 er der til Doña Julia-golfbanen.

Både ved golfbanen samt i naboområdet – Casares Beach – ligger et væld af ferielejligheder, og ikke så få danskere enten ejer eller har lejet sig ind i boligerne.

Doña Julia Golf Club er ikke én af de mest kendte baner på Costa del Sol. Ikke desto mindre er banen et særdeles positivt bekendtskab.

Fra det lidt beskedne klubhus går turen op til første tee, og herfra går det nærmest kun opad de næste mange huller. Efter to korte par 4 huller venter et par 3 hul på omkring de 135 meter fra gul tee. Et svært hul – på trods af de beskedne længder.

Fra fjerde hul og frem til 7. hul venter først et par 4 hul på 313 meter fra gul, et par 5 hul på 466 samt to korte par 4 huller på 287 og 273 meter. Alle fire huller går opad, og på 8. teested – det højeste punkt på banen – venter et spektakulært view ned over Middelhavet, mens Sierre Bermeja-bjergene knejser i modsat retning. Når udsigten er nydt til ende, venter så et fantastisk par 5 hul, som enten kan booste selvtilliden eller skabe en skuffelse, hvis drivet sendes for meget i højre side.

3. hul er et snedigt og udfordrende hul – trods sine begrænsede længder på 135 meter fra gul og blot 71 meter fra rød. Foto: GolfXtra

Det går voldsomt nedad, og drives på længe, som normalt ikke opnås, vil være ganske normalt, såfremt bolden ender på fairway. Hullet fortsætter kun i én retning – nemlig nedad. 576 meter er hullet, hvor det snævrer ind fremme ved green.

Allerede på 1. hul – et par 4 hul – går det opad mod green. Foto: Dona Julia Golf

Åbnede i 2005

Doña Julia Golf Club blev åbnet tilbage I 2005 – designet af den kendte Malaga-arkitekt Antonio Garcia Garrido.

Garrido har i det kuperede terræn skabt en afvekslende og spændende bane, og er der styr på præcisionen, så er der gode muligheder for at komme i klubhuset med en god og fornuftig score. Men der er et væld af faldgruber.

På en lang række huller er der et smalt indspil mod green. Foto: Dona Julia Golf

Eksempelvis er drivet på 9. hul – et par 4 hul på 346 meter – en prøvelse. Det ser enormt snævert ud fremme foran fairway, hvor træer og buske vil tage sig af alt, hvad der er for meget i både venstre og højre. Reelt er der dog mere plads ude på fairway, end det syner til fra teestedet.

Første hul på bag ni – et par 4 hul på hele 405 meter – er banens på scorekortet sværeste. Igen er der en snæver fairway, og andetslaget skal sendes noget mere mod venstre, end mange har mod til, for at bolden ikke skal fanges af den bakke, som skråner ned mod en større sø. En bogey på dette hul er en rigtig, rigtig god score.

Én af de mest snævre fairways er på 9. hul – et par 4 hul på 346 meter. Foto: Dona Julia Golf

Herefter kommer noget så sjældent som hele tre par 3 huller på stribe. De sidste ni huller er tre slag kortere end for ni. På afslutningshullet venter endnu et par 3 hul – på 148 meter fra gul tee. Det er en dramatisk afslutning, for bolden skal sendes over vand. Fra rød tee er der 114 meter – også hen over vand.

Doña Julia Golf er og bliver en oplevelse – og fortjener at blive spillet mere end én gang. Ikke så få spillere vil i øvrigt ændre strategisk på, hvordan hullerne spilles, når de træder ind på banen til anden runde.

Greenfee på banen kan i højsæsonen fås for omkring 120 euro – svarende til knap 900 kroner – for to personer i delt buggy.

 

Af Jørgen Schultz
i Casares, Spanien