Aarhus Airport giver turister og golfere direkte adgang til Algarve

Der er masser af golfbaner på Algarvekysten; her er det Vale de Lobo. Foto: Vale de Lobo

Det succesfulde samarbejde mellem Ryanair og Aarhus Airport kaster endnu en rute af sig. Fra den 27. marts kan jyderne flyve til Algarvekysten direkte fra den østjyske lufthavn to gange om ugen.

Fra 27. marts bliver det muligt for golfere og turister at flyve direkte til Faro på Algarvekysten fra Aarhus Airport med Ryanair.

Antallet af destinationer i Aarhus Airport vokser stødt. Alene i 2022 har lufthavnen kunne tilføje seks nye ruter til destinationsporteføljen, og til foråret vokser listen igen – denne gang med soldestinationen Faro i det sydlige Portugal. Ryanair, som i november præsenterede en ny rute fra Aarhus til Palma de Mallorca, lægger nu endnu en destination i Aarhus Airport’s rutekurv.

Algarve er meget andet end golf – eksempelvis en fantastisk kyststrækning.

– Ryanair har fået rigtigt godt fat i markedet i Østjylland, og de udvikler deres rutenetværk fra Aarhus Airport, så det matcher både business, family & friends og ferierejsende. Ruten til Algarvekysten rammer lige ind i feriemarkedet, hvor Portugal igennem de senere år er røget i vejret på popularitetslisten. Portugal er kåret som Europas bedste rejseland flere år i træk, og Faro er et godt udgangspunkt for at opleve landet, siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Blandt danskernes foretrukne rejsemål

Destinationen i Europas sydvestlige hjørne kan bryste sig af en smuk bjergrig natur, et køkken spejlet i naboskabet til Atlanterhavet, alsidig vinproduktion samt lange hvide sandstrande og bølgeforhold, der tiltrækker surfere fra hele verden. Dertil kommer en stribe golfbaner med masser af kvalitet og oplevelse.

Portugal er i Top-10 over danskernes foretrukne rejsemål, og den nye direkte rute fra Aarhus lander på et tørt sted, mener Stig Sommerfeldt Kaspersen, som er nordisk direktør for Turismo de Portugal.

– Jeg er lykkelig over, at aarhusianerne nu igen kan flyve direkte til Faro. Det har været efterspurgt længe. Algarve er en populær destination, som mange forbinder med masser af sol, lækre strande og golfbaner i særklasse. Men autentiske fiskerbyer, luksusresorts og masser af muligheder for aktiv ferie med cykling og vandring kendetegner også destinationen, der nu bliver meget lettere tilgængelig for jyderne, siger Stig Sommerfeldt Kaspersen.

Tiende rute fra Aarhus

Det er den tiende rute, som Ryanair åbner fra Aarhus Airport, og det bliver den eneste service med rutefly til Faro ud af Jylland. Det irske flyselskab fylder stort set flyene på alle Aarhus-afgange, men særligt Malaga, Milano, Gdansk og London Stansted er ekstremt populære. Ryanair skruer derfor op for kapaciteten til London fra marts 2023, hvor der tilføres ekstra afgange onsdag og søndag, så der er otte ugentlige afgange fra Aarhus.

Afgangstavlen i Aarhus bugner af sprøde sommerdestinationer både med rutefly og charterfly. Således har Spies allerede annonceret rejser til Mallorca, Ryanair flyver igen til Korfu og Zadar, Atlantis er klar med rejser til Sharm el Sheikh and Hurghada, og Århus Charter tilbyder rejser til flere spanske og græske perler som Zakynthos, Cypern og Kreta. Dertil kommer et hav af sommerdestinationer over hele verden, som KLM og SAS tilbyder via stop i Amsterdam eller København.

Ruten går i luften den 27. marts 2023 med to ugentlige afgange mandag og fredag. Mandag er der afgang fra Aarhus Airport kl. 19.15 og fredag kl. kl. 12.55. Flyvetiden mellem Aarhus Airport og Faro er tre timer og 50 minutter. Der er minus en times tidsforskel i Portugal.

Af Jørgen Schultz