Speedweek: Tør du prøve kræfter med Danmarks hurtigste greens

Royal Oak er klar til en ny omgang Speedweek. Hastighederne på greens er skruet gevaldig i vejret i dagene fra onsdag den 31. juli til og med søndag den 4. august.

Jels: Tør du prøve udfordringen at putte på Danmarks vel nok hurtigste greens?

Sådan lyder opfordringen fra Royal Oak Golf Club i Jels i Sønderjylland.

Greenkeeper-staben med Mitchell Davis i spidsen er så småt ved at få hastighederne på greens hidset op til den årlige Speedweek, som foregår i dagene fra onsdag den 31. juli til og med søndag den 4. august.

I dagene fra 31. juli til og med den 4. august skrues hastighederne op på greens på Royal Oak.

Speedweek blev for første gang lanceret tilbage i 2009, og gennem årene har eventen tiltrukket rigtig mange greenfee-gæster og samtidig fornøjet medlemmerne i klubben.

Rekorden sat i 2010

Golfmanager Morten Fagerberg lover hastigheder på greens, hvad kun de professionelle golfspillere oplever ude touren. Måske bliver greens på Royal Oak endda hurtigere, for der er sjældent hastigheder på over 10,5 på stimpmeteren på eksempelvis Challenge Touren. Det er klart hastigheder, som vil blive overgået på Royal Oak.

Rekorden kom i en knastør sommer tilbage i 2010, hvor hastighederne nåede op på vanvittige 14 på meteren. Det var golf på glasplade-greens, hvor ikke så få var ude for at tre-putte, eller det der var værre. Helt galt kan det gå, hvis spillerne ikke giver sig selv et op ad bakke put. Ligger bolden over hullet, er det stort set umuligt at stoppe bolden ved hullet.

Hvad der begyndte som en helt anderledes ide tilbage i 2009, er nu de barske realiteter for alle dem, som sikrer sig en starttid i slutningen af juli samt i begyndelsen af august.

Reservationer af starttider foregår via Golfbox.