Sverige omdannes til verdens største gourmet-restaurant

Sverige lancerer konceptet "The Edible Country", der inviterer på gourmetmad midt i den svenske natur. Foto: August Dellert

For at sætte fokus på den sunde og naturlige mad, som er til rådighed i naturen, lancerer Sverige nu sammen med fire svenske Michelin-kokke ’The Edible Country’ – en gourmetrestaurant på 404.686 km2. Restauranten, som tilbyder menuer, der er kreeret over ingredienser fundet i den svenske natur, er gratis, og der kan reserveres bord på Bookatable.com. Det hele foregår i periode maj til september 2019.

Sverige: Hvis du er afsted på en golfrejse i Sverige i perioden fra maj til september, så er der mulighed for at få en gourmetoplevelse ude i den svenske natur.

Sammen med fire svenske Michelin-kokke er der taget initiativ med at dække bordene ude i naturen.

Med det nye initiativ ønsker Sverige at sætte fokus på, hvor let og tilgængelig sund mad kan være. Konceptet ’The Edible Country’ (det spiselige land) består af en ni-retters menu, som gæster selv kan forberede og tilberede i den vilde natur. Ideen er skabt i et samarbejde mellem de svenske Michelin-kokke Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Holmström og Anton Bjuhr.

Håndlavede træborde

Som led i initiativet er syv håndlavede træborde placeret rundt om i Sverige med brugsklare køkken-kits og madlavningsværktøjer. Bordene kan bookes mellem maj og september på Bookatable.com. Og er de fuldt bookede, er det stadig muligt at besøge ’The Edible Country’ og tilberede retterne på ethvert andet foretrukket sted i den svenske natur.

– Sverige er 96 procent ubeboet og alligevel let tilgængeligt for alle. Vores natur er fyldt med spiselige ingredienser, og vi ønsker at invitere gæster til at nyde dem, og slå sig ned inaturen. Ved hjælp af vores stjernekokke-menu gør denne nye og innovative kulinariske oplevelse det muligt for gæster selv at udforske naturens egen gourmetmad, siger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer i Visit Sweden.

Det er et utraditionelt initiativ, som er tager i Sverige med madlavning ude i naturen. Foto: August Dellert

Forarbejdede fødevarer er blevet almindelig hverdagskost for mennesker over hele verden, og sunde alternativer opfattes ofte som komplicerede og utilgængelige. Med konceptet ’det spiselige land’ vil man vise, hvordan naturlig og sund mad kan være lige så velsmagende og nem at lave som alt andet, med ingredienser, der kan findes i naturen.

Retterne varierer

Retterne på menuen varierer afhængigt af sæsonen, så ingredienserne kan findes i naturen næsten hele året rundt. Blandt retterne er en skov-bouillon med pocheret aborre og smeltet urtesmør samt friskrøget ørred med kantareller og skovsyre. Dette og meget mere findes i ’The Edible Country’, som nu er åben for reservationer.

– Ved Bookatable hjælper vi madglade mennesker med at finde gode restauranter og mindeværdige spiseoplevelser, så vi er meget glade for at kunne hjælpe med denne innovative idé også. Opdagelsen af en ny restaurant er altid spændende men at kunne tilberede mad direkte i Sveriges smukke landskab ved at benytte opskrifter fra Michelin-kokke er en helt unik mulighed, man ikke bør gå glip af, siger Michel Cassius, CEO, Bookatable hos Michelin.

Her kan der bookes bord: Visit Sweden eller Bookatable

fakta

Mere om restauranten

'Det spiselige land' er et initiativ fra Sverige for at sætte fokus på det naturlige og sunde spisekammer, som svensk natur tilbyder. Fire svenske Michelin-kokke designer menuerne, som alle bygges op om Sveriges naturlige råvarer. Sammen med menuen følger instruktioner om, hvor man finder ingredienserne, og hvordan man skal tilberede dem korrekt. 'Det spiselige land' vil foregå i hele Sverige med variationen i landskaber og smuk natur.

De syv borde er placeret i Skåne, Vestsverige, Lapland, Jämtland, Småland, Stockholms skærgård og Värmland, og flere oplysninger om regionerne kan findes på Visit Swedens hjemmeside. Initiativet er en åben invitation til, at alle kan opleve den svenske nærhed til naturen og nyde det naturlige spisekammer, som Sverige tilbyder.