Svimlende skotsk luksus og skønhed

Historien går tilbage til 1906, hvor hotellet blev opført som et landsted. I dag er det et luksuriøst hotel med masser af golf uden for dørene. Foto: Trump Hotels

Mere end 100 år siden blev det nuværende Trump Turnberry opført som et overdådigt landsted. Her er alt, hvad ferie- og golfhjertet kan begære. Og ved hotellet ligger Ailsa Championship Course, som har sin plads i The Open-historien.

Ayrshire, Skotland: Det kan godt være, at eks-præsident Donald Trump delte vandene på den politiske scene.

Når det gælder hotel- og golfresortet Trump Turnberry, så er det indiskutabelt, at her er der ikke rigtig noget at pege fingre ad. Oprindelig er hotellet opført i 1906 som et overdådigt edvardiansk landsted – omfattende intet mindre end 800 hektar.

Fyrtårnet er legendarisk, og udsigten ud over Det irske Hav er betagende. Foto: Trump Hotels

Et hotel i stil med et overdådigt edvardiansk landsted blev bygget på denne 800 hektar store ejendom ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og dets storhed er blevet omhyggeligt bevaret lige siden.

Omgivet af den svimlende skønhed kilometer efter kilometer af Ayrshire-kysten, er gæster, der kører ind, ofte uforberedte på den opmærksomhed, som det statelige Turnberry Resort får, når det kommer til syne. Det imødekommende personale, hvoraf mange har arbejdet på Turnberry i årevis, byder rejsende velkommen med traditionel lavlandsgæstfrihed bestående af varmende whisky, trøstende mad, diskret service og fortællinger om sandhed og legende om dette sted, så rigt på historie, både gammelt og moderne.

Det bliver næsten ikke mere skotsk; komfortable lædermøbler med udsigten ud over golfbanerne. Foto: Trump Hotels

Kostbar modernisering

Her i den stille, klare luft er Turnberry blevet kendt som et center for sundhed og afslapning, siden det lancerede et af Europas første kurbade for næsten 30 år siden. En vidtrækkende restaurering på 30 millioner pund, iværksat af Turnberrys nye ejer, Leisurecorp, blev sat igang. Anført af indretningsarkitekt Mary Fox Linton vil renoveringen bragte det 103 år gamle hotel tilbage til den oprindelige vision fra dets arkitekt, James Miller.

Efter en renovering til millioner af dollars genåbnede Trump Turnberry tilbage i juni 2016. Resortet ligger i det historiske landskab med en uovertruffen udsigt over Det Irske Hav og Isle of Arran. En del af komplekset er den legendariske Ailsa Championship-golfbane.

Der skal gribes til lommerne for at bo sådan. Suiterne er unikke. Foto: Trump Hotels

Efter et omfattende redesign af Martin Ebert genåbnede den ikoniske Ailsa mesterskabsgolfbane. Det har været vært for Open Championship fire gange og byder på berømte greens kendt verden over. I 2017 åbner resortets anden bane, The Bruce. Der er også et golfakademi og juniorgolfprogrammer på stedet.

Kulisse om: The duel in the sun

Inde på hotellet er der luksuriøse værelser og suiter, som afspejler feriestedets historie med valnøddeburl mahognisenge med tartan baldakiner og håndlavede natborde med bladgulddetaljer. Der er store fladskærms-tv’er, arbejdspladser og badeværelser med separat fritstående badekar og brusekabine.

Resortet har udsigt over Det Irske Hav og byder på flere spisemuligheder, herunder The Duel In The Sun, der byder på en international menu, lokale fisk og skaldyr og eftermiddagste.

Restauranten er opkaldt efter det historiske drama, der udspillede sig den 9. juli 1977 ved den 106. udgave af The Open. Tom Watson og Jack Nicklaus havde hovedrollerne, som var det en sand western. Watson vandt duellen.

Af Jørgen Schultz