T Club’s fantastiske comeback på Mallorca

T Club er igang med et fantastisk comeback. Rundt på banen er der masser af udfordringer -eksempelvis en stribe søer. Foto: Ivan Pomposo

Med en tysk multimillionær som ejer og store investeringer banker T Golf & Country Club på til igen at lyse op på golfhimlen over Mallorca.

Mallorca, Spanien: En opkomling. Med masser af kvalitet. Og med golfmæssige udfordringer for alle slags golfere.

Det er den korte fortælling om T Club Golf & Country Club på vestsiden af Mallorca. Da banen blev etableret – som øens fjerde golfbane – var navnet Golf de Poniente. Med en beliggenhed sydvest for Palma – i et udpræget skov- og parkområde blev banen anlagt med den tidligere professionelle spiller, amerikaneren John Harris, som designer.

LÆS MERE: T Club på opkøb på Mallorca

Poniente tog kampen op med de tre etablerede baner på øen, men det, som var muligt i slutningen af 1970’erne, viste sig ikke at være konkurrencedygtigt og økonomisk holdbart blot godt et årti efter. Stille og roligt – men faretruende – blev der  længere og længere mellem de besøgende, og de få medlemmer valgte klubben fra. Efterhånden var det ikke et særsyn, at vilde og fritgående høns indtog rough-arealerne i deres søgen efter føde.

10. hul er et af de virkelige udfordrende par 3-huller. Foto: Ivan Pomposo

En tysk redning

Men så i efteråret 2015 kom vendepunktet. Netop området omkring Palma er et yndet område for pengestærke tyskere, som har købt stort op af ferieboliger og villaer. Den tyske erhvervsmand Heiner Tamsen er også forelsket i Mallorca, og han træder til som ny ejer af banen – og ændrer også Poniente-navnet til T Golf & Country Club. T som i Tamsen. Multimillionæren fra Hamborg, som har grundlagt sin formue med først salg af luksusbiler og siden fremstilling af luksus-yachter, begyndte genopbygningen.

Heiner Tamsen, som egentlig har en langt større passion for forretninger end for golf, har vist sig at være villig til at investere massivt, og sammen med kyndige eksperter med forstand på renovering af golfbaner, så blev der taget fat fra scratch. Der blev ikke gået på kompromis, og i næsten tre år blev der arbejdet på at få banen tilbage til tidligere tiders kvalitet – og mere til. I 2018 var det omfattende arbejde i store træk tilendebragt.

Klubhuset, som ligger ud til 14. green, har fået en omfattende overhaling, ligesom det er tilfældet ude på banen. På første sal er der en sky lounge, hvor der af og til arrangeres musikalske og kulinariske arrangement som adspredelse til golfen. Foto: Iván Pomposo

En anden nøgleperson på T Golf & Country Club er general manager Borja Ochoa. Han kom til golfklubben på Mallorca med en mangeårig erfaring som en markant leder indenfor blandt andet hotelbranchen. Således var han manden, som fik hotelkæden Stein Hotels & Resorts til at vokse fra blot et enkelt hotel til hele 21 hoteller. Han har om nogen formået at være chef og omsætte de mange ideer, som er blevet skabt af Tamsen og de andre kyndige medarbejdere.

Det er også manageren, som havde en væsentlig finger med i spillet, da Challenge Tourens sæsonfinale The Rolex Challenge Tour Grand Final både i 2020 og 2021 blev afviklet på banen. I øvrigt med danske Marcus Helligkilde som vinder i 2021. Året før var Niklas Nørgaard Møller sluttet på en delt femteplads.

En fryd fryd for øjet

Beliggende med Trumantana-bjergene som bagkulisse er T Golf & Country Club en fryd for øjet. De første seks huller spilles i et forholdsvist fladt område, men så bliver det mere kuperet. Men alt i alt er der ingen problemer i at gå banen rundt, hvis da ikke sommerheden kan gøre en buggy til et naturligt valg.

Vidunderlig smukt er der rundt på T Golf & Country Club. Her er det 8. hul – et rigtigt godt bud på banens signaturhul – med Trumantana-bjergene som malerisk bagkulisse. Foto: Iván Pomposo

På et tidspunkt har der været foretaget ændringer i hulforløbet på de bagerste ni huller, men nu er forløbet tilbage i det originale John Harris-design.

Skal der dykkes ned i de enkelte huller, så er det egentlig allerede på første hul, at banen bliver defineret. Fra et højt beliggende teested går det nedad mod en behagelig bred fairway. Netop det at der spilles nedad kompenserer en del for, at der fra gul tee er knap 380 meter til green. Det er en forholdsvis nem start, men det kuperede område og store greens kommer til at præge resten af banen.

Det kan være svært at udpege et signaturhul, men 8. hul er et godt bud. Igen drives der ud fra et højtbeliggende teested, og der kan være masser af hjælp at hente ude på fairway. 350 meter er hullet fra gul tee, men hvis drivet er tilpas langt, så er der et ganske kort jern ind. Nede omkring green i højre side er der imidlertid en sø, som tager sig af alt, hvad der er skævt i højre.

En dyr fornøjelse

Golfklubbens ejer og ledelse har oven i de omfattende forbedringer og moderniseringer så samtidig besluttet, at T Golf & Country Club skal være en eksklusiv oplevelse. Og det afspejler sig også i priserne, både når det gælder greenfee, eller hvis der ønskes et medlemskab af herlighederne.

Klubben kører med såkaldte dynamiske priser afhængig af sæson og tidspunkt på dagen. Greenfee-priserne ligger fra 95 euro og helt op til 150 euro, når det er dyrest, og dermed matcher klubben de priser, som også ses på de øvrige topbaner på Mallorca. Eksempelvis kan Alcanada på østkysten spilles for 145 euro.

Vindmøllen, som er klubbens logo, kan ses fra flere huller. Her er det på 10. hul. Foto: GolfXtra

Medlemmerne er der maksimalt 150 af, for flere ønsker klubben ikke. De skal så til gengæld ryste op med 3.500 euro – svarende til lige godt 26.000 kroner årligt.

Der skal altså gribes dybt i lommerne, men kvaliteten – både på og uden for greens og fairways – kan der ikke sættes en finger på.

T Golf & Country Club er ikke længere en opkomling. Banen sætter nye standarder.

 

Af Jørgen Schultz
på Mallorca