Ta’ del i gastronomisk festival på Mallorca

Rstaurante Can Eduardo ligger med en fornem udsigt til katedralen i Palma. Foto: Fundació Mallorca Turisme

Madører, som besøger Mallorca i marts, kan se frem til en væld af spændende madoplevelser. Gennem hele måneden afholder øen nemlig sin halvårlige gastronomiske festival, hvor forskellige restauranter på skift tilbyder komplette menuer til gode priser.

Mallorca, Spanien: For dem, der skulle være heldige at være væk fra det kolde Skandinavien, for i stedet at nyde mere behagelige temperaturer på Mallorca, så er der mulighed for at hele marts at få nogle særlige gastronomiske oplevelser.

Det er restauranter rundt på store dele af Mallorca, som medvirker ved mad-festival’en. Foto: Fundació Mallorca Turisme

To gange om året, i foråret og efteråret, finder den gastronomiske festival Mostra de Cuines sted på Mallorca. Her udvælger og sammensætter en række af øens restauranter menuer med de bedste retter, middelhavskøkkenet har at byde på, til en billigere pris end normalt – for at hylde øens lokale gastronomi.

Menuerne består altid af både en forret, hovedret, dessert og drikkevarer, som ikke normalt er at finde på kortet. Menuerne koster mellem 100-135 kr.

Den næste Mostra de Cuines finder sted i marts fra den. 9. marts til og med den 2. april 2023. Festivalen skifter lokation hver uge, og restauranterne er opdelt i 4 forskellige områder, som på skift afholder festivalen.

Her kan festival’en opleves

Man kan opleve festivalen i de følgende byer på disse datoer:

  • Den 9.-12. marts: Palma
  • Den 16.-19. marts: Calvià, Andratx, Estellencs, Puigpunyent, Banyalbufar, Escorca, Fornalutx, Sóller, Bunyola, Deià, Valldemossa, Esporles, Pollença, Muro, Sa Pobla, Alcúdia og Santa Margalida
  • Den 23.-26. marts: Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Llucmajor, Campos, Ses Salines, Santanyí og Felanitx.
  • Den 30. Marts – 2. april: Santa Eugènia, Algaida, Sencelles, Montuïri, Lloret, Costitx, Sant Joan, Sineu, Llubí, Maria, Ariany, Petra, Vilafranca, Porreres, Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Inca, Mancor de la Vall, Marratxí, Santa Maria del Camí og Selva.

Af Jørgen Schultz