Thailandsk resort med street food, kaffekultur og madlavningskursus

Indkvarteringen sker i komfortable ferieboliger med egen pool på Avani+ Khao Lak. PR-foto

Madører, der drømmer om solrig vinterferie med mulighed for spændende madoplevelser og -aktiviteter, bør kigge nærmere på Avani+ Khao Lak. Med hotellet som base er der rig mulighed for at udforske både autentisk gademad og asiatisk kaffekultur i en historisk bydel – og komme på madlavningskursus på en lokal gourmetrestaurant.

Khao Lak, Thailand: Ferieområdet Khao Lak ligger kun en time nord for Phukets internationale lufthavn og er kendt for sin 25 kilometer lange kyststrækning. Mange rejser hertil for strandene og den smukke natur i nationalparkerne, men her er også adskillige oplevelser at komme efter for mad-entusiaster.

Avani+ Khao Lak er et af de resorts, der gør noget ekstra ud af at give sine gæster mulighed for at udforske den lokale madkultur på ferien.

Blandt aktiviteterne for gæsterne er muligheden for at deltage i et madlavningskursus. PR-foto

Gourmet-madlavningskursus

Avani+ Khao Lak tilbyder også sine gæster at komme på madlavningskursus – og ikke et hvilket som helst sted. Hotellet har nemlig et samarbejde med restauranten Nai Mueang, som har en Bib Gourmand; en udmærkelse, der gives til restauranter, som serverer god mad til en god pris.

Her får gæsterne først en rundvisning i den lokale have, som er fyldt med økologiske urter, frugter og grøntsager. Herefter lærer man at tilberede thailandske klassikere som panang karry og kylling med cashewnødder samt Kung Sarong, som er friturestegte rejer pakket ind i friske ægnudler. Det hele sker under kyndig vejledning af restaurantens ejer og kok Kwan.

Lokal kaffekultur

Uden for hotellet er der masser af autentisk stemning i området. Eksempelvis kan man besøge den gamle bydel i Takua Pa, der er en malerisk lille kystby fra 1930’erne. Her venter foruden velbevaret kinesisk-portugisisk arkitektur også adskillige autentiske madoplevelser. Hvis man har mulighed for det, er byen især et besøg værd om søndagen, hvor der er marked i tidsrummet 16-20. Her kan man spise sig igennem de mange boder med thailandsk gademad, mens man nyder stemningen og den lokale underholdning.

På hovedgaden i Takua Pa kan man også blive klogere på asiatisk kaffekultur på en café ved navn Kopi Kuapa café, der er en såkaldt kopitam – Sydøstasiens svar på en kaffebar. Caféen er kendt for sin bitre sorte kaffe og serverer foruden kaffe og te også et bredt udvalg af thailandsk slik og småkager.

Pragtfulde strande er der i området, hvor der er muligheder for at få en dukkert i havet. PR-foto

Avani Hotels blev grundlagt i 2011 og er en del af gruppen Minor Hotels. Hotellerne er designet, så der prioriteres stil, værdi for pengene og komfort. Avani er et moderne hotelkoncept, som lægger vægt på balancen mellem god søvn, sociale rum, lokalinspireret mad og god service.

Avani-kæden byder gæster velkomne på deres mere end 30 resorts beliggende i Thailand, Vietnam, Laos, Cambodia, Malaysia, Sri Lanka, Australien, New Zealand, Seychellerne, Mozambique, Botswana, Lesotho, Namibia, Zambia, De Forenede Arabiske Emirater og Portugal – med en hastigt voksende pipeline på tværs af Asien, Det Indiske Ocean og Mellemøsten.

Avani er medlem af Global Hotel Alliance (GHA), som er verdens største sammenslutning af uafhængige hotelbrands.