To golfoplevelser tæt på den lettiske hovedstad

Ozo-banen tæt ved Riga har masser af vand i spil.

Riga har længe haft stor tiltrækningskraft med sine mange, smukke og særprægede bygninger. To golfbaner tæt ved byen Ozo Golf Club og Jurmala Golf Club er med til at øge turismen.

Riga, Letland: Golf har længe været et vigtigt værktøj, når det gælder om at styrke turismen. Sådan er det også i denne lettiske hovedstad Riga.

Prisniveauet inde i byen og på golfbanen betyder, at en afstikker til Riga med kultur, gourmet og golf er overkommelig.

Den lettiske hovedstad Riga byder på masser af oplevelser. Bymidten med dens særlige Jugendstil-bygninger samt kulturelle og kulinariske tilbud. Foto: Live Riga

Golf spiller derfor en vigtig rolle, når det gælder udvikling af turismen i og omkring den lettiske hovedstad. Den mest kendte bane er Ozo Golf Club. Manden bag er den lokale sportsstjerne Sandis Ozolinsh. Fra 1991 ernærede han sig som ishockeystjerne i den amerikanske NHL, hvor han fik kælenavnet Ozo.

Det er ham, der har lagt navn til banen, som blev designet af den amerikanske golfbanearkitekt Rob Swedberg. Banen åbnede i 2002, efter at Swedberg stod i spidsen for et anlæg, som var noget af en udfordring i det relativt flade landskab ud til søen Kisezers. Søen er i særdeleshed på de første ni huller ikke blot en herlig kulisse – men på nogle af hullerne også i spil.

Det gælder særligt på hullerne syv og otte – henholdsvis et par fire og et par fem hul, hvor søens bredder ligger faretruende parallelt i højre side af fairways, som netop på disse to huller er ganske smalle.

Spil med omtanke

Særligt på hul otte handler det om at spille med omtanke. Her har søen nogle små tanger ind mod banen, så her gælder det præcision frem for alt.

Efter en forholdsvis beskeden åbning på de to første huller viser Ozo-banen derefter al sin skønhed på hullerne tre, fire og fem. På hullerne tre og fire foregår spillet inde i skoven med høje, flotte træer. Her er der blevet plads til et tricky par tre hul, hvor der spilles op til en green, mens der på hul fire gælder et par fem-hul, hvor træerne ubønhørligt straffer alle skæve slag.

I løbet af tre år blev Ozo Golf Club træningsanlæg for lettiske elitespillere, og et par professionelle turneringer – Letland Open og Baltic Open – har været afviklet på banen, som helt klart er Letlands flagskib, når det gælder golf.

Jurmala-banen – tidligere kendt som Saliena – har netop været gennem et større re-design. Foto: Nicklaus Design

Golfspillets Venedig

Den anden bane tæt ved Riga er Jurmala Golf – tidligere Saliena, som ligger tæt ved motorvejen E 22 mellem Riga og turistbyen Jurmala.

Det er ikke umiddelbart til at se, men Jurmala kunne passende kaldes for golfspillets Venedig. Rundt på banen ligger et væld af små listige kanaler og en række vandhuller og småsøer. Disse vand-hazarder udgør den store udfordring på banen, som samtidig ligger i et åbent terræn. Det betyder, at vinden kan spille gevaldigt ind.

Jurmala, som netop har været gennem et større re-design af Nicklaus Design, er en forholdsvis lang bane, og endda på nogle af par tre-hullerne er det ofte køller – og sågar driveren – der skal op af baggen, hvis der skal gøres forhåbninger om at nå på green fra tee. Over 200 meter er det længste af par tre-hullerne.

Ved banen ligger også et hotel.

Info: Ozo Golf 
Jurmala Golf 

 

Af Jørgen Schultz
i Riga, Letland