Uforglemmelige Le National bliver kulisse omkring OL

Albatros Course på Le National-anlægget rummer store udfordringer med masser af vand i spil. Foto: Le Golf National

Ingen glemmer den europæiske Ryder Cup-triumf i 2018 med Thomas Bjørn i kaptajnrollen på Le Golf National ved Paris. Albatros Course er en sand test – ikke mindst de spektakulære sidste fire finalehuller. I sommeren 2024 skal der spilles om medaljer ved OL i Paris.

I mere end 30 år har Le National uden for den franske hovedstad været kulisse omkring talrige udgaver af Europa Tour- og DP World Tour-turneringer.

Men det var i september 2018, at golfentusiaster rundt i hele verden havde blikket rettet mod banen. Det var dengang, at Thomas Bjørns tropper knuste amerikanerne i Ryder Cup-opgøret.

Ryder Cup-opgøret i 2018 gjorde for alvor Le National kendt. I 2024 skal banen anvendes ved de olympiske lege i Paris. Foto: Le Golf National

 

 

 

I sommeren 2024 skal stadion-anlægget lægge fairways og greens til en ny stor begivenhed – nemlig dysten om medaljerne ved de olympiske lege.

Le Golf National omfatter to 18 hullers-baner. Der er den knap så kendte Eagle Course, som er en indlands-linksbane af rigtig god kvalitet.

Men det er Albatros Course, som er den eftertragtede bane. Der var med spænding set frem til Ryder Cup-opgøret i 2018. Ikke mindst fordi det kun var anden gang, at Ryder Cup var placeret på den europæiske kontinent og ikke på de britiske øer. Men det blev et brag af en succes. Ikke kun sportsligt, for Le Golf National lige uden for Paris kom til at udgøre en fantastisk kulisse.

Godt 40 år på bagen

Historien om Albatros-banen går tilbage til midten af 1980-erne, da den daværende formand for det franske golfforbund, Claude Roger Cartier, ønskede at få etableret en national golfbane, som skulle være permanent kulisse omkring Europa Tour-turneringen Open de France.

Selv om banen blev anlagt i et fladt terræn, er der flyttet rundt på tonsvis af jord, så banen er ganske kuperet. Foto: Le Golf National

Saint Germain Golf Club havde været værtsbane for Peugeot Open, men behovet for mere plads til tilskuere var påkrævet, og det satte for alvor gang i planerne om et nationalt golf-stadion.

Det blev Hubert Chesneau, der fik opgaven med at være arkitekt på banen. Der blev forhandlet omkring placeringer, men i september 1985 faldt valget på at etablere et komplet nyt golfanlæg med navnet Le Golf National ikke langt fra Versailles. I 1987 gik anlægsarbejdet i gang, og det skete på et nærmest fuldstændig fladt areal.

Området omfattede knap 140 hektar drevet som landbrugsjord helt tilbage til Louis den 14. Hubert Chesneau havde fået det helt perfekte sted til at få bygget det golfstadion, som franskmændene ønskede sig.

Der blev flyttet masser af jord, og banen i dag er præget af at være særdeles kuperet.

I 1990 kunne banen indvies af de fire professionelle Ray Floyd, Greg Norman, Jeff Sluman og Marc Farry. Året efter blev den første Open de France afviklet.

Der er masser af vand i spil, og det gælder ikke mindst på banens spektakulære finale – de sidste 4 huller. Her bliver golfspilleren virkelig testet, og ikke mindst præcision og masser af mod er efterspurgt for at komme tørskoet i mål.

Der er muligheder for tilbud om golf og overnatning i samarbejde med to hoteller.

Der er muligheder for tilbud omkring golf og ophold med to hoteller. Der er dels det firestjernede onsite-hotel Novotel Saint Quentin en Yvelines eller det femstjernede Waldorf Astoria Versailles – Trianon Palace. Det var her, at de to Ryder Cup-mandskab var indkvarteret.

LÆS OM TILBUDDENE FOR GOLF OG OVERNATNING

Af Jørgen Schultz