Luksushotel i det sønderjyske klar til nyt kapitel

Fakkelgaarden ligger smukt ud til Flensborg Fjord. Foto: Nordicals

Fakkelgaarden i sønderjyske Kollund ud til Flensborg Fjord genåbner formentlig inden sommerferien.

Fakkelgaarden har i årtier tiltrukket tusindvis af gæster, som har ladet sig fornøje med gourmetoplevelser af høj kvalitet. Også rigtig mange golfspillere har suppleret deres besøg på sønderjyske baner med en check-in på hotellet ned til Flensborg Fjord.

I efteråret besluttede Fleggaard-koncernen, at Hotel & Restaurant Fakkelgaarden i Kollund skulle sælges, og det tog ikke lang tid, fra at hotellet blev sat til salg, før der var fundet en køber. Det skete allerede i begyndelsen af 2024.

Fleggaard-koncernen begrundede salget med, at hotellet i en årrække har kastet røde tal af sig i regnskaberne. Desuden var der efterhånden et behov for en gennemgribende ombygning og restaurering til et tocifret millionbeløb. Samtidig var hotellet også udfordret med at finde personale, akkurat som det er tilfældet for andre restauranter, hoteller og kroer.

Erhvervsmand tager over

Det er den lokale erhvervsmand Ib R. Nissen – bestyrelsesformand i Padborg-virksomheden Contiono –, som har overtaget Fakkelgaarden A/S. Det sker via virksomheder Halskov Capital ApS, som Ib R. Nissen ejer sammen med sin familie.

Den nye ejer håber, at hotellet kan genåbne inden sommer. Ib R. Nissen har sammensat et såkaldt advisory board, som er med til at give råd og ideer til opstarten af hotellet. Lige nu er der ved at blive søgt efter de første 25-30 medarbejdere.

Af Jørgen Schultz