Wiesberger gentager sejren i HimmerLand

Østrigske Bernd Wiesberger forsvarede sin titel ved Made in Himmerland. Han var fuldstændig urørlig på søndagens finalerunde. Foto: Made in Himmerland-website

Bernd Wiesberger fra Østrig var forsvarende mester i denne uge ved Made in HimmerLand presented by FREJA, og det vil han være igen når han returnerer i 2022. Niklas Nørgaard Møller blev bedste dansker på en delt ottendeplads.

Himmerland: I samlet 21 under par sejrede den stærke østriger, Bernd Wiesberger, helt suverænt og sikrede sig dermed vigtige point til verdensranglisten sammen med en første præmie på knap to millioner kroner.

– Det har været en fantastisk uge for mig. Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage igen næste år, og jeg håber, at der til den tid vil være mange tusinde tilskuere igen. Det var trist at se HimmerLand Hill næsten helt tom, så det skulle gerne være anderledes igen næste år, siger Bernd Wiesberger efter runden ifølge Made in Himmerlands website.

– Banen er fantastisk, og alle her i HimmerLand har gjort et fantastisk stykke arbejde. Jeg skyder jo konstant runder i 60’erne her, så det må jo nok være min yndlingsbane i hele verden, slutter Wiesberger.

Masser af ros fra Thomas Bjørn

De få tilskuere der havde fået adgang til Made in HimmerLand presented by FREJA fik primært spænding i form af Niklas Nørgaard Møller og John Axelsen. Og det gik bestemt ikke Danmarks mest vindende golfspiller, Thomas Bjørns, næse forbi.

– Det er godt arbejde af Dansk Golf Union og klubberne, og det er dejligt at se, at der er så mange talenter på vej i dansk golf, fortæller Thomas Bjørn.

– Når man ser dem på træningsbanen, undrer man sig faktisk også over, hvorfor de spiller hvor de gør, og ikke allerede er herude på touren, siger en imponeret Bjørn med henvisning til bl.a. Niklas Nørgaard Møller og John Axelsen.

Thomas Bjørn kunne dog også have fremhævet sig selv i dag, for men endnu en flot runde leverede en Bjørn en fantastisk turnering, hvor han sluttede som nummer 31. Havde det ikke været for en rigtig dårlig runde torsdag, kunne det have set helt anderledes ud for ”Bjørnen”.

Niklas Møller blev bedste dansker ved Made in Himmerland – og fik dermed sit internationale gennembrud. Foto: Made in Himmerland-website

Internationalt gennembrud til Niklas Nørgaard Møller

Niklas Nørgaard Møller, der sluttede som bedste dansker, fik bevist sit værd på den største europæiske golfscene. En score i 13 under par gav en delt ottendeplads og en check på 200.000 kroner.

– Puha, der er mange penge, men det tænker jeg nu ikke så meget på. Det har bare været en helt magisk uge for mig. Det har helt klart været den bedste golfuge i mit liv, fortæller 28-årige Niklas Nørgaard Møller.

– Jeg fik holet nogle lange putts, som skabte jubel blandt tilskuerne i dag, og selvom der selvfølgelig kunne have været mange flere tilskuere, så var det stadig nogle vilde brøl, de kunne komme med, griner Møller.

– Jeg er både glad, træt, udmattet og totalt høj på alt muligt, men jeg tager herfra med en masse selvtillid og en følelse af at selvom jeg ikke havde mit allerbedste spil i denne uge, så kunne jeg stadig være med fremme. Det er jeg meget tilfreds med, slutter Niklas Nøgaard Møller.

Sådan sluttede danskerne

I alt klarede 10 danske spillere cuttet ved Made in HimmerLand presented by FREJA og opnåede følgende resultater:

Nr. 8 – Niklas Nøgaard Møller (-13)

Nr. 17 – John Axelsen (-11)

Nr. 25 – Marcus Helligkilde (-9)

Nr. 31 – Thomas Bjørn (-8)

Nr. 31 – Thorbjørn Olesen (-8)

Nr. 40 – Nicolai Højgaard (-6)

Nr. 40 – Lucas Bjerregaard (-6)

Nr. 40 – Søren Kjeldsen (-6)

Nr. 40 – Peter Launer Bæk (-6)

Nr. 65 – Jeff Winther (-3)