Stensballegaard: Naturperlen ved Horsens Fjord

14. hul på Brakør-sløjfen er et herligt par 3 hul med kurs direkte ud mod Horsens Fjord. Foto: GolfXtra

Stensballegaard Golfklub har noget for enhver golfer. Tre sløjfer er der at vælge mellem. Det amerikanske arkitektfirma von Hagge, Smelek & Baril satte stregerne for lidt mere end ti år siden.

Stensballe: Naturen er ganske enkelt intakt; Flere skovområder, bakker og stier sætter sit præg her i de skønne omgivelser på den nordlige side af Horsens Fjord.

Stensballegård Golf – beliggende på Bygaden med postnummer Horsens – omfatter ikke færre end 381 hektar jord, og stedets historie kan dateres tilbage til 1341. Den nuværende hovedbygning er fra 1693. På en stor del af arealerne satte det anerkendte amerikanske arkitektfirma von Hagge, Smelek & Baril stregerne til Stensballegaard Golfklub.

Udsigten er forrygende her oppe fra teestedet på 9. hul på Skjoldbjerg-sløjfen. Hele Horsens kan overskues. Foto: GolfXtra



Der er kun fem kilometer ind til Horsens Centrum.

27 huller omfatter anlægget, som for størstedelens vedkommende ligger i det åbne land med en snert af indlandslinks. De tre sløjfer har hver deres karakteristika. Der er Brakør-hullerne ved fjorden, der er Elbæk ved skoven, og så er der Skjoldbjerg med udsigten.

Vælg det rigtige teested

Mesterskabssløjfen nævnes ofte at være Brakør/Elbæk, som er par 72 med 4.999 meter fra forreste teested og 6.048 meter fra bagerste klodser. Der er fire teesteder at vælge mellem på banen. Afhængig af handicap kan det tilrådes at følge de vejledninger, som gives via klubben for at vælge det rette teested. Der er ingen grund til at spille macho. Det kan give klø…

Stensballegaard med det smukke klubhus åbnede tilbage i 2009. Foto: Stensballegaard Golf



Rundt på banen er der betagende udsigter. 14. hul – et par 3 hul – på Brakør-sløjfen spiller direkte i retning af Horsens Fjord. Anderledes er det på Skjoldbjerg-sløjfens 9. hul, hvor teestedet ligger højt og med udsigt ud over hele Horsens. Godt 500 meter nede ligger green godt beskyttet af lidt vand. Det er i øvrigt afslutningen på tre huller oppe i højderne.

9. hul på Brakør-sløjfen er et stærkt afslutningshul. Par 5 hullet slutter med en green, som er godt beskyttet af en lille sø. Foto: GolfXtra



I klubhuset er der indcheckning, shop og på første sal ligger en hyggelig café og restaurant, hvor der serveres veltilberedte retter. Ude fra altanen er der udsigt ud over store dele af banen og med Horsens Fjord som malerisk bagtæppe.

Inde i restauranten kræses der op gæsterne med spændende menuer. GolfXtra’s udsendte nød eksempelvis en dejlig Moules Frites. Foto: GolfXtra

Indkvartering og golfpakker

Når det gælder overnatning, så er Hotel Opus inde i Horsens en af mulighederne. Hotellet og golfklubben har forskellige muligheder, når det gælder overnatning og greenfee-muligheder.

Hotel Opus ligger tæt ved Horsens Centrum. Foto: Hotel Opus



Stensballegaard Golf samarbejder dog også med en række andre overnatningssteder som eksempelvis Hotel Pejsegården i Brædstrup og Scandic Hotel i Horsens.

Læs mere om golfpakke-mulighederne

 

Af Jørgen Schultz
i Horsens