De regionale rejsevejledninger lader vente på sig

Nu indfører Udenrigsministeriet regionale rejsevejledninger.

Udenrigsministeriet vil fortsat ikke efterkomme rejsebranchens store ønske om regionale rejsevejledninger. Yderligere fem lande er på listen over orange lande, hvor ikke nødvendige rejser frarådes.

Sensommeren har ramt Danmark, og det giver fortsat stor aktivitet på de danske golfbaner.

Men forude venter den mørke tid, og alle dem, som gerne ville forlænge sæsonen med en rejse til golfbaner under mere sydlige himmelstrøg, må skuffet konstatere, at det er småt med lande, som det er muligt at rejse til.

Torsdag den 17. september opdaterede Udenrigsministeriet sine ugentlige rejsevejledninger. Fem lande blev føjet til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Det er Holland, Schweiz, Ungarn, Østrig og Portugal.

Særligt sidstnævnte land gør ondt på golfspillere, for det komfortable klima i Portugal samt på Madeira, Porto Santo og Azorerne lokker sædvanligvis mange danskere på tur.

Kun få lande er åbne

Rejsebranchen venter fortsat indædt på, at Udenrigsministeriet vil begynde at foretage regionale rejsevejledninger. For rundt i de lange, som ministeriet har sat i orange er der regioner, hvor smittespredningen er minimal.

Inden for EU- og Schengenlandene samt Storbritannien fraråder Udenrigsministeriet i øjeblikket alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Frankrig, Holland, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Portugal, Rumænien, Schweiz, Spanien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig på grund af smittetallene.

Det betyder, at hvis der skal spilles golf i udlandet, så er det lige nu eksempelvis lande som Tyskland, Sverige, Polen og Grækenland, som det er muligt at sikre sig starttider i.