Syv af Europas 20 bedste restaurantbyer ligger i Portugal

Restaurant Furnas Do Guincho tæt ved Cascais ligger helt ned til stranden.

The Fork – en restaurant-bookingplatform – har set nærmere på de bedste europæiske restaurantbyer. Danskernes interesse for at holde ferie i Portugal er i øvrigt stigende.

Portugal: Når det gælder om at opnå kulinariske oplevelser rundt i europæiske restaurant-byer, så ligger Portugal rigtig godt til.

The Fork, som er er restaurant-bookingplatform – har offentliggjort en liste over de 20 bedste sommer-restaurantbyer i Europa.

Hele syv af disse byer ligger i Portugal – endda spredt rundt omkring i landet. Det gælder Porto, Cascais, Almancil, Albufeira, Quarteira, Tavira samt Funchal. Sidstnævnte er hovedbyen på Madeira.

Hovedbyen Funchal på Madeira rummer også en række fremhævede spisesteder. Foto: Visit Madeira

I Porto fremhæves Digby, Torreão samt Casario. Omkring Cascais fremhæves Furnas do Guincho, Baía do Peixe og Panorama do Guincho, som er meget værdsatte for den skaldyr, der spises med en betagende udsigt over havet.

I Porto er Torreão-restauranten er rigtig godt valg.

I Algarve nævnes Beef Steak House, Monicas og Aquarelle i den charmerende landsby Almancil, mens det i Albufeira gælder La Cigale og Vistas – Villas d’Água.

I byen Quarteira, der er kendt for sin gode fisk, nævnes Alxama, Salmora og Fusion – The Lake Spa.

I Funchal på Madeira nævnes Villa Cipriani, Design Center Nini Andrade Silva og Forte Restaurant.

Flere danskere til Portugal

Danskernes interesse for at holde ferie i Portugal er i øvrigt stigende, fremgår det af det seneste nyhedsbrev fra Visit Portugal.

Den senest offentliggjorte statistik fra Turismo de Portugal, der opgør antal besøgende i landet i perioden januar-maj 2019, viser, at antallet af danske besøgende er steget med hele 5,6 pct. sammenlignet med samme periode året før.