South Carolina er rig på golf og gastronomi

Ocean Course på Kiawah Island har været kulisse om historiske golfturneringer - eksempelvis Ryder Cup. Foto: Kiawah Island Golf Resort

Vingårde, familieejede gårde med hjemmelavet ost og andre lokale produkter samt fiskersamfundene gør delstaten på den amerikanske østkyst rig på kulinariske oplevelser. Og så er der naturligvis golfen, som er et kapitel for sig.

South Carolina, USA: Kiawah Island – Ocean Course.

Harbour Town.

Det er blot to af berømthederne i det ocean af herlige golfbaner i den amerikanske delstat South Carolina.

Men South Carolina er også så absolut et sted for livsnydere, som er vilde med gastronomi. Golfspillere – eller andre turister, som hører med i den kategori, og som er afsted i South Carolina, må ikke snyde sig selv for at se sig om efter de kulinariske oplevelser.

South Carolina er et slaraffenland, når det gælder fisk og skaldyr. Foto: Travel South USA

Eksempelvis er her adskillige vingårde, man kan besøge, ligesom der generelt er mange forskellige familieejede gårde, der sælger hjemmelavet ost, frisk frugt og andre lokale produkter. Og langs kysten ligger de små fiskersamfund side om side, hvor man kan nyde fantastisk fisk og skaldyr.

Ta’ et roadtrip – forlad de store veje

Det bedste tip til en roadtrip i South Carolina er generelt at afvige fra de større veje. For her støder man på små food trucks eller hemmelige barbecue-steder, der serverer klassiske retter i nye fortolkninger.

Udover golfen er South Carolina også et velegnet sted til at være aktiv på ferien. Hvad med at tage på vandretur i Blue Ridge Mountains eller bestige Sassafras Mountain. Begge steder er der også gode mountainbike-ruter.

Og når mørket falder på, kan man nyde stjernehimlen fra en af de mange campingpladser. Foretrækker man et højere niveau af komfort, er der forskellige historiske kroer og B&B’s – fx gamle plantagehuse.

Og så er South Carolina naturligvis også rig på historie fra dengang den blodige amerikanske borgerkrig foregik.

Af Jørgen Schultz