Antallet af golfspillere er det højeste nogensinde

Medlemstallet i de danske golfklubber har sat rekord i 2020. Foto: GolfXtra

Den årlige statistik over medlemstallene rundt i de danske golfklubber ert fornøjelig læsning. Med 154.803 sættes der rekord.

København: Efter nogle år med stilstand og også en anelse tilbagegang, så er der rigtig godt nyt, når det gælder antallet af danske golfspillere.

Danmarks 186 golfklubber har 154.803 medlemmer ved udgangen af september 2020. Det er mere end 6.200 flere end på samme tidspunkt sidste år, og det er knap 2.000 flere end den hidtidige rekord fra 2012, konstateres det i en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union.
Det viser de officielle medlemstal, som nu er endeligt bekræftet for 2020.

– Det gør mig rigtig glad. Selvom de ekstraordinære omstændigheder på grund af corona har haft betydning for udviklingen, så er der tale om historiske tal for dansk golf. Jeg føler mig bekræftet i alt det, golf kan, og at golf er en sport for hele Danmark, siger Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union.

Minimal smitterisiko

Corona-krisen har skabt efterspørgsel efter sociale og fysiske aktiviteter, som kan dyrkes i et miljø med minimal smitterisiko. Det kan golf.

– Den nylige udvikling understøtter også undersøgelser, der viser, at der er mange mennesker derude, der er interesseret i golf, og at golf har kvaliteter til at appellere til stort set alle typer mennesker, siger Lars Broch Christensen.

Lars Broch Christensen glæder sig over, at der også er kommet mange flere børn, kvinder og yngre spillere ind i klubberne. Foto: Claus FiskerHan henviser til et studie foretaget af konsulentvirksomheden Havas, som viser, at omkring halvanden million danskere i et eller andet omfang kan se sig selv som golfspillere.

Lars Broch Christensen glæder sig over, at der også er kommet mange flere børn, kvinder og yngre spillere ind i klubberne.

– Det åbner sporten op og gør det til en sjovere verden at være i. Vi kan også se, at vores juniortiltag og juniorkoncepter virker.

Antallet er juniorer er steget

Danmark har mistet en tredjedel af sine juniorspillere over ti år, men i 2020 er antallet af juniorer steget med omkring 10 procent.

Formanden roser de danske golfklubbers evne til hurtigt at få nye medlemmer til at føle sig som en velkommen del af sporten. Han slår dog fast, at danske golfklubber stadig skal fortsætte indsatsen for at introducere sporten for nye mennesker.

– Vi kan se, at også i 2021 skal der skaffes 16.000-17.000 nye medlemmer for at kompensere for dem, der melder sig ud, og dermed bevare status quo, lyder det fra Lars Broch Christensen.

Ikke siden 2006 har der i Danmark været en så stor tilgang af golfspillere på et år som i 2020. Dengang kom der omkring 6.700 nye spillere til i en sæson, hvor der også kom seks nye golfklubber til.