Dansk golf holder fast i rekordstort antal spillere

Medlemstallet i dansk golf er fortsat rekordhøjt. Det seneste år er antallet af medlemmer kun gået marginalt tilbage. Foto: GolfXtra

Medlemstallet rundt i de danske golfklubber gik marginalt tilbage det seneste år. Det er fortsat på børn- og ungesiden, at udfordringerne er høje.

Det kan godt være, at corona gjorde dramatisk ondt på en række forskellige brancher. Men når det gælder golfen, så var det som om, at pandemien og de lange nedlukningsperioder gjorde godt for golfinteressen.

Og golf er stadig mere populært i Danmark end nogensinde. Det viser den årlige medlemsopgørelse, hvoraf det frengår, at præcis 163.865 mennesker er medlemmer af danske golfklubber.

Det er et marginalt tilbageskridt fra rekordåret 2021, hvor der var 164.130 medlemmer.

– Vores sport stortrives, og det er fantastisk, at vi er så mange, der holder af at spille golf, siger Dansk Golf Unions formand, Lars Broch Christensen i en pressemeddelelse.

Tallene viser, at de danske golfklubber har formået at fastholde den store tilslutning til golf, der opstod under coronakrisen.

I perioden 2019 til 2021 voksede antallet af golfspillere fra 148.000 til 164.000.

Lars Broch Christensen understreger, at der bag de flotte tal fra 2022 er tydelige tegn på, at der er udfordringer på vej.

I de første måneder af året har medlemstallet nemlig ligget klart over 2021-niveauet. Gradvist har dette og sidste års tal nærmet sig hinanden, og ved den officielle skæringsdato den 30. september rammer vi næsten præcis lejet fra 2022.

– Alle de tilbud, som golf konkurrerer med, er genåbnet efter pandemien. Samtidig bliver alle påvirket af den aktuelle økonomiske krise. Vi er fuldt bevidste om, at vi skal i arbejdstøjet for at rekruttere og fastholde golfspillere i 2023 og fremover, siger Lars Broch Christensen.

Et nærmere kig på medlemstallene viser en vækst i såvel mandlige som kvindelige seniorspillere. Til gengæld er antallet af juniorer faldet med omkring 700 det sidste år.

– Generelt er status yderst positiv, men vi har en udfordring på børn- og ungesiden. Også her skal vi arbejde hårdt og målrettet for at skabe nogle miljøer ude i klubberne, som de unge kan lide at være en del af, lyder det fra Lars Broch Christensen.

Af Jørgen Schultz