Forrygende ferie og golf i Den Dominikanske Republik

Her ved årsskiftet bringer vi en top 10 liste over de mest læste artikler her på GolfXtra. GODT NYTÅR

Familievenlige feriesteder og bæredygtighedsinitiativer – og endelig flere fantastiske golfbaner – er med til at gøre det caribiske ferieland særligt interessant.

Den Dominikanske Republik er et fantastisk feriested – med rige muligheder for golfere.

Destinationen fremhæves for deres nationalparker, mangroveskove, laguner og den lange kystlinje ud for hvilken, man bl.a. kan opleve pukkelhvaler. Desuden er der en række fantastiske golfbaner.

San Rafael er én af de underskønne naturscenerier i Den Dominikanske Republik. Foto: Dominican Republic Tourism Office

Det caribiske land, der ligger på øen Hispaniola, har ifølge magasinet også sin gode andel af lækre og bæredygtige ferieressorts. Og de store oplevelser fås også i baglandet og i bjergene, hvor der er mulighed for at overnatte i øko-venlige hytter.

Naturbeskyttelse er højt på agendaen, og med en lang række aktuelle initiativer er man ved at klæde lokale aktører på, så koralrev og det marine økosystem vogtes og passes på.

Familievenlige resorts

I en anden kontekst fremhæves Den Dominikanske Republik også for deres familievenlige hoteller.

Kærligheden kan blandt andet kastes på Playa Grande, en gammel mondæn matrikel bestående af i alt ni bungalows, der har fået nyt liv som eksklusivt ferieasyl for hele familien. Playa Grande ligger på øens nordlige kyst, der ikke er nær så besøgt som feriestederne sydpå, herunder populære Punta Cana.

Hyggelig bungalow på Playa Grande-resortet. Lige uden for døren ligger de blå bølger. Foto: Dominican Republic Tourism OfficeHer er der mulighed for at komme fuldstændig ned i gear til lyden af kokosnødder, der falder til jorden, mens de oplagte udflugtsmuligheder tæller bl.a. hvalsafari, cykelture til små landsbyer i nærheden og vandreture gennem den nærliggende regnskov.

Maden er lækker og enkel, og på strandrestauranten rundt om hjørnet er der rig mulighed for at man kan supplere med hummerfrokoster og drinks med havudsigt om aftenen.

Af Jørgen Schultz