Charmerende boutiquehotel i Lissabon skiller sig ud

Heritage Avenida Liberdade har fået sit navn på grund af beliggenheden i hovedpulsåren i Lissabon. Foto: Heritage Hotels Lisbon

Nærmest midt i den portugisiske hovedstads hovedpulsåre ligger Heritage Avenida Liberdade. 42 værelser er der på hotellet, som netop har fået en pris fra anerkendt rejsetidsskrift.

Lissabon, Portugal: Med sin blå facade skiller hotellet Heritage Avenida Liberdade sig ud midt i hovedstaden Lissabon.

Hotellet er indrettet i en bygning, som stammer tilbage fra det 18. århundrede. Nu fremstår hotellet som en arkitektonisk perle designet af Miguel Câncio Martins – hvis indgreb i de mest kosmopolitiske hovedstæder er overraskende for vovemod og kreativitet.

Hotellet har fået sit navn på grund af sin beliggenhed nærmest midt i Lissabons hovedpulsåre. Arkitekten Miguel Câncio Martins har nænsomt forsøgt at bevare så mange originale elementer som muligt. Det gælder 1700-tallets facade, kvaderstenen, verandarækværket, træhoveddøren og skodderne med deres originale jernværk samt Pombaline-fliserne i det indre. Det har medført en særdeles detaljeret restaurering.

Hotellet er indrettet i en gammel bygning fra 1800-tallet. Foto: Heritage Hotels Lisbon

Elegante træk er bibeholdt

I det ydre integriteten af det arkitektoniske design bevaret – blandt andet ved at bibeholde de elegante træk, som kendetegner Pombaline-alderen.

Det charmerende boutiquehotel Heritage Avenida Liberdade er netop kåret som det hotel i Europa og Middelhavet med “Best Value Experience”. Det er det anerkendte rejsemedie Condé Nast Johansens, der anbefaler overnatningssteder og spaer i hele verden. Kåringen er baseret på stemmer fra magasinets læsere, kvalitetsundersøgelser samt inspektioner foretaget af magasinets reportere.

42 værelser er der på hotellet. Priser for indkvartering ligger i omegnen fra 1.400 kroner pr. dobbeltværelse. Der er ingen restaurant på hotellet – men derimod en bar.

Af Jørgen Schultz

fakta

Heritage Hotels Lisbon

Hotellet er en del af Heritage Hotels Lisbon, der har fem boutiquehoteller i Lissabon - alle indrettet i historiske bygninger og med sine egne, charmerende kendetegn.

Alle fem hoteller er moderne indrettet men med respekt for de originale bygninger og med inspiration fra Lissabons historie.